Laureata Premiului Nobel pentru Pace Aung San Suu Kyi este în închisoare

Şeful guvernului birman aflat în exil, Sein Win, a declarat miercuri la Paris că Aung San Suu Kyi, opozantă a regimului şi laureată a Premierului Nobel pentru Pace, aflată în arest la domiciliu din 2003, a fost transferată duminică într-o închisoare, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Laureata Premiului Nobel pentru Pace Aung San Suu Kyi este în închisoare

Laureata Premiului Nobel pentru Pace Aung San Suu Kyi este în închisoare

"Avem această informaţie din două surse", a declarat Sein Win, întrebat în legătură cu o serie de speculaţii referitoare la încarcerarea lui Aung San Suu Kyi. "Până în prezent, nu era sigur, deoarece nu am avut decât o singură sursă, însă acum am aflat de la o altă sursă independentă", a adăugat Sein Win, văr al opozantei.

"Se află în închisoarea din Insein de duminică, după trecerea călugărilor prin faţa casei sale", a precizat el.

Un diplomat occidental la Rangoon, contactat telefonic de agenţia France Presse, a declarat însă că nu are o "confirmare" cu privire la un astfel de transfer. "A existat mai degrabă o dezminţire", a explicat, adăugând că "toate indiciile arată" că laureata Premierului Nobel pentru Pace continuă să se afle în locuinţa sa.

Sein Win urma să participe, miercuri după-amiază, la o întrevedere cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, pe fondul represiunii manifestaţiilor din Myanmar de către junta militară din această ţară.

Marţi, o sursă din cadrul poliţiei din Myanmar dezminţise că Aung San Suu Kyi ar fi fost transferată în închisoare.

Sein Win a fost desemnat premier al Guvernului de coaliţie naţională al Uniunii birmane în exil după victoria din 1990 a Ligii naţionale pentru democraţie (LND), condusă de Auung San Suu Kyi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici