Leonardo DiCaprio acordă o finanţare de 3 milioane de dolari pentru salvarea tigrilor din Nepal

Fundaţia pentru conservarea mediului înfiinţată de Leonardo DiCaprio a acordat o finanţare de 3 milioane de dolari Fondului mondial pentru natura sălbatică (WWF), în scopul salvării populaţiei de tigri din Nepal.

194 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio acordă o finanţare de 3 milioane de dolari pentru salvarea tigrilor din Nepal

Leonardo DiCaprio (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

WWF a afirmat, joi, că banii primiţi din partea fundaţiei finanţate de Leonardo DiCaprio vor fi folosiţi pentru dublarea numărului de tigri din Nepal - obiectiv ce va fi atins până în 2022, următorul an chinezesc al Tigrului.

"Fundaţia sa urmăreşte obţinerea de rezultate concrete pentru conservarea naturii la faţa locului şi pentru comunităţile locale; în Nepal, acest lucru este mai evident ca oriunde", a declarat Carter Roberts, preşedintele şi directorul executiv al WWF.

Specia de tigri din Nepal, Panthera tigris, a fost declarată pe cale de dispariţie de Organizaţia Internaţională pentru conservarea naturii, numărul lor fiind în continuă scădere de-a lungul anilor.

Leonardo DiCaprio a afirmat că populaţia de tigri la nivel mondial, de numai 3.200 de exemplare, a fost pusă în pericol de "distrugerea habitatului şi de escaladarea braconajului". Fundaţia sa a contribuit la creşterea numărului de tigri din Parcul naţional Terai Bardia din Nepal, de la 18 la 50.

WWF va colabora cu guvernul din Nepal şi cu comunităţile locale pentru a opri braconajul şi pentru a creşte şi monitoriza populaţia de tigri, într-o regiune de 93.310 kilometri pătraţi, ce include arii protejate pentru tigri, rinoceri şi elefanţi.

Fundaţia lui Leonardo DiCaprio are ca scop protejarea mediului înconjurător şi prezervarea naturii sălbatice şi a resurselor naturale ale Pământului. La începutul acestui an, actorul american şi fundaţia sa au strâns suma de 38,8 milioane de dolari din donaţii şi din vânzarea unor obiecte de artă scoase la licitaţie de casa Christie's din New York.

Leonardo DiCaprio, în vârstă de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996. În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar. Actorul a mai jucat în "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Totodată, în anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat în "J. Edgar", în regia lui Clint Eastwood. Actorul a putut fi văzut de curând în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici