Leonardo DiCaprio, numit mesager al păcii pentru climă, din partea ONU

Actorul Leonardo DiCaprio a fost numit mesager al păcii pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), poziţie din care va încerca să crească gradul de conştientizare privind schimbările climatice, a anunţat marţi Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, potrivit Reuters.

431 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio, numit mesager al păcii pentru climă, din partea ONU

Leonardo DiCaprio (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

DiCaprio, care este de mulţi ani un activist implicat în problemele climatice şi de mediu, se va adresa reprezentanţilor ONU la un summit pe tema schimbărilor climatice, pe 23 septembrie, cu o zi înainte de Adunarea Generală anuală a organizaţiei. Mulţi dintre şefii de stat ai celor 193 de ţări membre ale ONU sunt aşteptaţi să participe la summitul dedicat climei.

"Leonardo DiCaprio nu este doar unul dintre cei mai mari actori ai lumii, ci are şi o responsabilitate asumată de mult timp faţă de problemele de mediu, inclusiv prin intermediul fundaţiei sale", a spus secretarul general al ONU.

Vedeta americană a înfiinţat în 1998 Fundaţia Leonardo DiCaprio, a cărei misiune este protejarea ultimelor locuri cu adevărat sălbatice de pe Terra şi construirea unei relaţii mai armonioase între umanitate şi lumea naturală în generală, potrivit unei declaraţii a Naţiunilor Unite. Fundaţia lui DiCaprio a contribuit cu bani la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefanţilor din sălbăticie şi a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.

"Simt că am o obligaţie morală să vorbesc în acest moment cheie din istoria omenirii. Este momentul să acţionăm. Modul în care vom aborda problema schimbărilor climatice în următorii ani va influenţa în mod decisiv soarta umanităţii şi a planetei", a spus DiCaprio în aceeaşi declaraţie emisă de ONU. Actorul a adăugat că este o onoare pentru el să accepte poziţia oferită de Naţiunile Unite.

Leonardo DiCaprio se alătură altor celebrităţi, din trecut şi din prezent, de la Audrey Hepburn la Angelina Jolie, care au reprezentat diferite organizaţii subsidiare Naţiunilor Unite.

În prezent, sunt numiţi 11 alţi mesageri pentru pace şi un ambasador al bunăvoinţei, potrivit ONU. Printre ceilalţi mesageri, care oferă consiliere organizaţiei mondiale pe o varietate de teme, se numără actorii Michael Douglas şi Charlize Theron şi scriitorul Elie Wiesel, supravieţuitor al Holocaustului.

Leonardo DiCaprio, în vârstă de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul "Titanic", în 1997.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici