Lichenii câştigă teren: Natura invadează clădirile, împodobind pereţii cu decoraţiuni „vii”

  • Îţi poţi crea pereţi cu natură vie sau decoraţiuni cu ajutorul lichenilor stabilizaţi
  • Lichenii nu necesită îngrijiri speciale
  • La o umiditate de cel puţin 40%, vor rezista 10-12 ani
926 afișări
Imaginea articolului Lichenii câştigă teren: Natura invadează clădirile, împodobind pereţii cu decoraţiuni „vii”

Lichenii sunt o tendinţă pentru decoraţiunile interioare din ce în ce mai populară. Până în martie, dezvoltatorii imobiliari, companiile, restaurantele şi hotelurile alegeau cu preponderenţă aceşti pereţi vii. De când cu panedmia, însă, tot mai mulţi români aleg aceste decoraţiuni pentru locuinţele lor. Dacă le oferi umiditate de cel puţin 40%, te vei bucura de ei timp de 10-12 ani. Poţi să cumperi decoraţiunile gata făcute sau să le asamblezi chiar tu, dacă tot ai avut mai mult timp anul ăsta.

Andrei zice că s-a mutat de curând la casă nouă şi s-a decis să îmbine utilul cu plăcutul, făcându-şi propriile decoraţiuni.

„Îmi plac mai mult pentru că sunt naturali. Au un aspect mult mai ok faţă de un tablou. Undeva în jur de 2.000 de lei a costat ce am eu în spate. Le-am descoperit acum vreo doi ani”, povesteşte el.

Tecla Tudor este manager-ul unei firme de decoratiuni de interior şi spune că lichenii nu necesită îngrijire. Poţi pleca liniştit în vacanţă şi, când te vei întoarce, vei găsi aceleaşi plante decorative pe care le-ai lăsat.

„Se iau, se curăţă de resturile lemnoase şi de acei pini care cad peste ei pentru că ei sunt culeşi manual. Şi cu ajutorul unui adeziv special sau a pistolului cu silicon cald pot fi efectiv lipiţi de orice suprafaţă”, spune Tecla Tudor, manager Naturama.

„Pentru un metru pătrat, de exemplu, tu ai nevoie cam de 5-6 kilograme. Să zicem că am avea un preţ de 130-150 de euro. Dacă vorbim despre montaje, ne putem duce liniştiţi către 500-700 de euro pe metrul pătrat”; adaugă el.

Decoraţiuni din licheni stabilizaţi pot fi şi un cadou de Crăciun inedit. „Tot mai mulţi oameni, tot mai mulţi români optează pentu a face astfel de cadouri.”

  • Vânzările în rândul persoanelor fizie: cu 20% mai mari faţă de 2019
  • Coşul mediu de cumpărături pentru licheni de uz casnic: 130-390 euro
  • Coşul mediu de cumpărături al companiilor: 4.000 euro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici