Lista propunerilor de nominalizare la Oscarul pentru film străin pe 2012

Lungmetrajul iranian "Nader şi Simin, o despărţire/ A Separation", de Asghar Farhadi, se află pe lista celor nouă pelicule care ar putea fi nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin anul acesta, au anunţat miercuri organizatorii.

551 afișări
Imaginea articolului Lista propunerilor de nominalizare la Oscarul pentru film străin pe 2012

Lista propunerilor de nominalizare la Oscarul pentru film străin pe 2012 (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Nader şi Simin, o despărţire", care spune povestea unui cuplu iranian ce intenţionează să plece din ţara natală, a câştigat deja o serie de premii importante la categoria "cel mai bun film străin", inclusiv Globul de Aur, premiul decernat de New York Film Critics Circle, cel decernat de National Society of Film Critics, ca şi Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin din 2011.

Filme din Germania, Danemarca, Canada şi Maroc au fost incluse şi ele pe această listă scurtă, alcătuită cu ajutorul a două comisii ale Academiei de film americane, organizaţia care va decerna premiile Oscar în februarie.

Lista scurtă a candidatelor la Oscarul pentru cel mai bun film străin, care include şi pelicule din Taiwan, Polonia, Israel şi Belgia, va fi restrânsă de două comisii speciale din New York şi Los Angeles la cinci pelicule.

Pe această listă se află documentarul 3D "Pina" regizat de Wim Wenders - propunerea Germaniei - şi lungmetrajul polonez "In Darkness", regizat de Agnieszka Holland.

Filmul israelian "Footnote", regizat de Joseph Cedar a ajuns şi el pe lista scurtă, alături de pelicula marocană "Omar Killed Me" şi cea taiwaneză "Warriors of the Rainbow: Seediq Bale".

Lungmetrajul belgian "Bullhead", cel canadian "Monsieur Lazhar" şi cel danez "Superclásico" completează lista scurtă din acest an a celor nouă pelicule propuse spre a fi nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film străin.

În acest an, pe lista lungă s-a aflat şi propunerea României, filmul "Morgen", regizat de Marian Crişan.

În 2011, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin a fost decernat lungmetrajului danez "In a Better World", regizat de Susanne Bier.

Nominalizările pentru premiile Oscar 2012 vor fi anunţate pe 24 ianuarie. Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici