"M&M", noua "idilă" FRANCO-GERMANĂ ce începe după prima ţară vizitată de Macron în calitate de preşedinte. Relaţia Angelei Merkel cu preşedinţii francezi în IMAGINI

Tandemul M&M, cum a fost numit de presa germană, Merkel - Macron, este noul capitol ce se va scrie cel puţin pe parcursul a patru ani, în romanul relaţiilor germano-franceze, după Merkel-Hollande şi celebrul "Merkozy" Merkel-Sarkozy.

1448 afișări
Imaginea articolului "M&M", noua "idilă" FRANCO-GERMANĂ ce începe după prima ţară vizitată de Macron în calitate de preşedinte. Relaţia Angelei Merkel cu preşedinţii francezi în IMAGINI

M&M, noua "idilă" franco-germană. Relaţia Angelei Merkel cu preşedinţii francezi în IMAGINI

Cel mai tânăr preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a ales Berlinul ca primă destinaţie oficială în noua funcţie în care a fost învestit. A devenit cumva un obicei nescris, începând cu 2005, ca Angela Merkel să se întâlnească cu noii şefi de stat francezi în prima zi oficială a mandatului lor. De altfel, şi Angela Merkel, la prima deplasare oficială în calitate de cancelar, în primul său mandat, a ales Franţa ca destinaţie geopolitică. 

Emmanuel Macron a militat luni seară, alături de Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi pentru aprofundarea integrării la nivelul Uniunii Europene, notând că, în lipsa UE, în Europa nu ar fi pace şi prosperitate.

"Cred că suntem într-un moment istoric al Europei. Am asistat la ascensiunea formelor de populism, consecinţă directă a dubiilor cetăţenilor. Cred într-o refondare istorică, cred în relaţiile de reciprocitate. Avem nevoie de o refondare istorică a Europei. Una dintre axele puternice ale mandatului meu va fi să avem o politică intensă, puternică şi responsabilă între Franţa şi Germania, pentru restabilirea încrederii depline. Avem datoria de a organiza un act de refondare a Uniunii Europene", a spus Emmanuel Macron, în prima sa vizită în Gemania în calitate de şef al Republicii.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a pledat, alături de Emmanuel Macron, noul preşedinte al Franţei, pentru aprofundarea integrării la nivelul Uniunii Europene şi pentru eficientizarea Blocului comunitar, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Magia nu va putea dura decât dacă vor fi rezultate. Acţiunile noastre merg în acest sens. Preşedintele Emmanuel Macron a spus că îşi doreşte ca cetăţenii Franţei să fie din nou optimişti, fericiţi. Sunt de acord în totalitate cu acest lucru", a spus Angela Merkel.

Iată cum arată în imagini relaţia cancelarului german cu preşedinţii francezi: un lucru e sigur, cea mai puternică femeie din lume pare să se simtă foarte relaxată în compania şarmanţilor francezi

Preşedintele francez Jacques Chirac şi cancelarul german Angela Merkel, după mini-summit-ul focusat pe situaţia din Iran şi Orientul Mijlociu, industria europeană aerospaţială şi sectorul energiei, în 23 septembrie 2006, în Compiegne, nordul Franţei.

Preşedintele francez Jacques Chirac îi sărută mâna noului cancelar ales al Germaniei, când soseşte la Palatul Elysee, în Paris, Franţa, 23 noiembrie 2005. Parisul a fost prima ei deplasare oficială ca nou lider al Germaniei. 

Preşedintele Jacques Chirac o întâmpină pe Angela Merkel, la al 24-lea summit Africa-Franţa, de la Cannes, în februarie 2007. 

Preşedintele francez Jacques Chirac o primeşte pe Angela Merkel la Palatul Elysee, cu ocazia summit-ului formal dintre cele două ţări, pe 12 octombrie 2006 

Cancelarul german, Angela Merkel, îl întâmpină pe preşedintele francez Francois Hollande, pentru summit-ul dedicat situaţiei din Ucraina şi Siria, la Berlin, pe 19 octombrie 2016.

Preşedintele Francois Hollande o primeşte pe Angela Merkel, pe 4 iulie 2016, la Palatul Elysee, în Paris.

Preşedintele Hollande şi cancelarul Merkel, în Hanovra, în aprilie 2016.

Preşedintele Nicolas Sarkozy o primeşte pe Angela Merkel, la Palatul Elysee, în 5 decembrie 2011, în cadrul unei întâlniri pentru a găsi soluţii comune la situaţia zonei euro. 

Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel, în timpul unei plimbări, în perioada summitului germano-francez-rus, din Deauville, Franţa, pe 19 octombrie 2010

Cel mai tânăr preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, împreună cu Angela Merkel, la Berlin, în prima lui vizită externă ca şef al Republicii, în 15 mai 2017.

Sursa foto: Hepta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici