Marcello Mastroianni, pe afişul Festivalului de Film de la Cannes 2014 - FOTO

O imagine a lui Marcello Mastroianni, actorul-fetiş al lui Federico Fellini, va fi prezentată pe afişul celei de-a 67-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc între 14 şi 25 mai, au anunţat marţi organizatorii.

173 afișări
Imaginea articolului Marcello Mastroianni, pe afişul Festivalului de Film de la Cannes 2014 - FOTO

Marcello Mastroianni, pe afişul Festivalului de Film de la Cannes 2014

"Odată cu Marcello Mastroianni şi Federico Fellini celebrăm un cinema liber şi deschis spre lume şi reamintim importanţa artistică a cinematografului italian şi european, prin intermediul uneia dintre cele mai solare personalităţi ale sale", au spus organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, într-un comunicat de presă.

Afişul sepia, creat de Lagency/Taste, a fost realizat pe baza unei fotograme din filmul "Opt şi jumătate", regizat de Federico Fellini şi proiectat la Festivalul de la Cannes în 1963.

Imaginea de pe afiş îl prezintă pe Marcello Mastroianni privind publicul pe deasupra unor ochelari de soare, în timp ce interpretează rolul lui Guido Anselmi, un regizor depresiv care evadează din lumea cinematografiei pentru a-şi găsi refugiul într-un univers imaginar.

Cu trei ani înainte de acest film, Mastroianni a jucat într-un alt film-cult al lui Fellini, "La dolce vita", alături de Anita Ekberg. Actorul italian a colaborat cu Fellini şi la pelicule precum "Cetatea femeilor", "Fellini Roma" şi "Ginger şi Fred".

Pe de altă parte, Chiara Mastroianni, fiica lui Marcello Mastroianni şi a actriţei Catherine Deneuve, a declarat într-un comunicat că este "foarte mândră şi emoţionată" de faptul că Festivalul de la Cannes a ales, prin acest afiş, să îl omagieze pe tatăl său. "Mi se pare foarte frumos şi modern: o ironie blândă şi clasa detaşării. Este exact felul lui de a fi!", a adăugat Chiara Mastroianni.

Marcello Mastroianni, care a decedat în 1996 la Paris, la vârsta de 72 de ani, a colaborat cu cei mai mari regizori italieni (Dino Risi, Vittorio de Sica, Luigi Comencini, Ettore Scola), dar şi străini (Louis Malle, Theo Angelopoulos, Manoel de Oliveira şi Robert Altman).

Juriul celei de-a 67-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat de realizatoarea din Noua Zeelandă Jane Campion, singura regizoare premiată cu Palme d'Or, pentru filmul "Lecţia de pian" (1993).

Festivalul din acest an va fi deschis, pe 14 mai, de filmul "Grace de Monaco", de Olivier Dahan şi cu Nicole Kidman în rolul principal, proiectat în afara competiţiei.

În 2013, pe afişul celebrului festival au apărut actorii Paul Newman şi Joanne Woodward, iar în 2012 actriţa Marilyn Monroe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici