Margaret Thatcher, personaj de roman

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a devenit personaj literar şi apare în următoarea carte a romancierei britanice Hilary Mantel, prima scriitoare din lume care a câştigat de două ori prestigiosul Man Booker Prize.

157 afișări
Imaginea articolului Margaret Thatcher, personaj de roman

Margaret Thatcher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Următoarea carte a scriitoarei Hilary Mantel nu îl va avea însă ca personaj central pe Thomas Cromwell, subiectul precedentelor două volume ale sale - "Wolf Hall" şi "Bring Up the Bodies", recompensate cu Man Booker Prize, informează bbc.co.uk.

Intitulat "The Assassination of Margaret Thatcher", noul volum al romancierei Hilary Mantel este o colecţie de 10 nuvele şi va fi publicat în luna septembrie.

Potrivit reprezentanţilor editurii 4th Estate, fostul premier britanic Margareth Thatcher, care a murit în 2013, apare ca personaj în această carte.

Precedentele două romane scrise de Hilary Mantel, ambele devenite bestselleruri, s-au concentrat pe intrigile de la curtea regelui Henry al VIII-lea şi pe viaţa consilierului acestuia, Thomas Cromwell.

Hilary Mantel a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi autori britanici, după ce romanele "Wolf Hall" şi "Bring Up the Bodies" au câştigat Man Booker Prize în 2009, respectiv în 2012, şi au ocupat primul loc în topul bestsellerurilor din acei ani.

Ambele romane au fost adaptate recent într-o piesă de teatru pusă în scenă de Royal Shakespeare Company, ce va fi jucat pe West End până la sfârşitul lunii martie.

Editorii cu care colaborează scriitoarea britanică spun că evenimentele relatate în nuvelele din "The Assassination of Margaret Thatcher" se desfăşoară în "perioada contemporană".

Fanii lui Hilary Mantel sunt nerăbdători să citească cea de-a treia parte din trilogia dedicată lui Thomas Cromwell, însă romanciera britanică a declarat deja că ar putea avea nevoie de un deceniu pentru a scrie acea carte.

Hilary Mantel, recompensată cu The David Cohen Prize for Literature pe 2013, a scris 13 cărţi, printre care se remarcă titluri precum "A Place of Greater Safety", "Giving Up the Ghost" şi "Beyond Black" - pentru care a fost nominalizată la Orange Prize For Fiction în 2006.

"Wolf Hall" a câştigat şi National Book Critics Circle Award for Fiction şi Walter Scott Prize, iar cel mai recent roman semnat de Hilary Mantel, "Bring Up The Bodies" a câştigat în 2012 Costa Book of the Year şi a fost selectat pe lista scurtă pentru The Women's Prize for Literature pe 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici