Mark Zuckerberg şi soţia lui au donat 75 de milioane de dolari unui spital din San Francisco

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, şi soţia lui, doctorul Priscilla Chan, au donat 75 de milioane de dolari pentru San Francisco General Hospital, aceasta fiind cea mai mare sumă de bani dăruită de persoane individuale unui spital public din SUA.

1308 afișări
Imaginea articolului Mark Zuckerberg şi soţia lui au donat 75 de milioane de dolari unui spital din San Francisco

Mark Zuckerberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut vineri de către Mark Zuckerberg, pe contul său oficial de pe reţeaua socială Facebook, potrivit cnbc.com.

"Considerăm că fiecare persoană merită să aibă acces la un sistem de sănătate de cea mai bună calitate", a spus Mark Zuckerberg.

El a precizat că San Francisco General Hospital este principalul spital public din San Francisco, oferind servicii oricărei persoane care trăieşte, munceşte sau vizitează acest oraş american.

Prin intermediul acestui ajutor financiar, spitalul îşi va putea dubla dimensiunea camerei de primiri urgenţe, în care numărul de paturi va creşte de patru ori.

Potrivit fundaţiei care reprezintă interesele San Francisco General Hospital, suma dăruită de familia Zuckerberg este cea mai mare donaţie privată pe care spitalul a primit-o de la deschiderea sa în 1994.

Soţia lui Mark Zuckerberg, Priscilla, este absolventă a Universităţii de Medicină şi, în ultimii ani, şi-a finalizat rezidenţiatul ca medic pediatru la San Francisco General Hospital.

Mark Zuckerberg este unul dintre miliardarii americani care au acceptat să doneze sume foarte mari din averile lor unor fundaţii de caritate, urmând exemplul fondatorului companiei Microsoft, Bill Gates.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici