MasterChef, episodul 5: La ce probe au fost supuşi concurenţii rămaşi în competiţie

La ediţia a cincea a competiţiei “MasterChef”, ce a fost difuzată marţi 17 aprilie, de la 20.30, concurenţii şi-au demonstrat calităţile de bucatări la nunta lui Edi şi a Silviei Stancu. Concurenţii au gătit pentru nunta celor doi, petrecere la care au fost invitate o mulţime de vedete, printre care Andra, Pepe, Laura Cosoi, Smiley şi Mihai Petre.

1530 afișări
Imaginea articolului MasterChef, episodul 5:  La ce probe au fost supuşi concurenţii rămaşi în competiţie

Master Chef, episodul 5: La ce probe au fost supuşi concurenţii rămaşi în competiţie

Concurenţii "MasterChef" au fost împărţiţi în două echipe care au concura pentru a asigura cele mai spectaculoase preparate, pentru un meniu de 5 stele. Cele două echipe au gătit aceleaşi preparate, astfel încât fiecare nuntaş a primi câte două farfurii din fiecare fel de mâncare pentru ca la final să poată vota echipa pe care o consideră mai pricepută în ale gătitului.

După petrecere, toţi nuntaşii au votat, iar din echipa cu cele mai puţine puncte au fost aleşi cei care vor urma să părăsească competiţiad, bineinteles dupa un test: concurenţii au trebuit să gătească un leac împotriva mahmurelii, în cadrul emisiunii emisiunii de la Pro TV.

  • La MasterChef se joacă murdar. ACUZAŢIA care a făcut echipa roşie sa fiarbă de NERVI
La proba testului sub presiune, unde concurenţii au trebuit să gătească un leac împotriva mahmurelii, unul dintre concurenţii din echipa albastră a gaăsit momentul să le spună juraţilor care crede el că este motivul pentru care au pierdut in faţa echipei roşii.

"Proba cu creveţii ne-a îngropat. Cineva din echipa roşie ne-a sabotat. Nu toata echipa, cineva din echipă. Bogdan a gătit creveţii, i-a pus în cuptorul stins, iar cineva a aprins cuptorul cu rea intenţie" a acuzat Petru.

Imediat, spiritele s-au încins în echipa roşie, care a început să şuşotească.

"Petru şi-a revărsat frustrarea", a fost de părere Izaura. "Mi se pare extrem de penibil să spună că cineva de la noi i-a sabotat. Astea sunt răutăţi gratuite! Nu vor să admită ca au pierdut pe mana lor", a spus Alex Petricean.

  • Concurentul cu "somonel" şi "tortiluţă", UMILIT de juriu. "Aratăm noi a capre?! Ia-ţi mizeria de-aici"

Mihai Merişanu e unul dintre cei mai simpatici concurenţi de la MasterChef. La preselecţii i-a facut pe toţi să râda, folosind tot felul de diminutive pentru ingredientele folosite.

Pasiunea pentru arta culinară s-a dovedit a fi fară limite pentru Mihai, care a marturisit că şi-a dat demisia de la locul de muncă pentru a se putea concentra pentru întalnirea cu juraţii.

Dacă de preselecţii a trecut cu bine, testul sub presiune - pregatirea unui leac pentru mahmureală - l-a pus in dificultate.

Şi-a ales un preparat care nu a fost deloc pe placul juraţilor. "Ce, tu crezi ca noi suntem capre?" l-a intrebat Cătălin Scărlăţescu, cand a văzut ca vine cu o salata, apoi i-a aruncat toate frunzele din farfurie.

"Poţi să-ţi iei mizeria şi să treci la loc!" i-a spus scurt Cătălin Scărlăţescu.

"Domnii Chefi, spre deosebire de capre şi de 90% din populaţie, nu gusta salatele. Dar mizerie? Cine spune, frate, ia-ţi mizeria de aici", s-a descarcat concurentul, în culisele MasterChef.

  • MĂRIREA şi DECĂDEREA unui şef de echipa la MasterChef. Metoda demnă şi elegantă prin care a plecat din concurs

Mihai Stănescu a venit în concurs plin de încredere. Preparatul adus de el era perfect: juraţii au rămas impresionaţi de calităţile lui şi au crezut la un moment dat ca îi ia chiar la misto, atât de arogant părea să fie concurentul.

"Traseul" său a fost, însă, neaşteptat: dupa prima impresie, care a fost impecabila, a urmat o dezamăgire cruntă: la proba de bucătarie franţuzească, Mihai s-a pierdut şi a gătit un muşchi de vită care a intrat în cel mai neplăcut top: topul celor mai urâte 3 farfurii. A scapat totusi de eliminare şi, la nunta lui Edi şi a Silviei Stancu, a ajuns să se auto-propuna lider al echipei albastre.

  • DEZASTRU in bucataria Masterchef: un concurent era sa ia foc cu tigaie cu tot. Cine a salvat situatia

La cei 25 de ani ai sai, Alexandru Petricean este student, practicant de scrimă la clubul Steaua şi, mai nou, şomer pentru că şi-a dat demisia de la locul de munca pentru a acorda toată atenţia sa acestei competiţii a gustului.

"Am făcut scrimă de performanţă până la 20 de ani, acum fac doar din pasiune. Am venit la MasterChef dintr-un singur motiv - vreau să fiu primul MasterChef al României!" a spus tânarul, care s-a prezentat la preselecţii cu o tartă franţuzească - quiche lorraine.

La nunta Silviei cu Edi Stancu, Alexandru a cam dat-o în bară şi era cât pe ce să dea foc bucatăriei MasterChef. A pus unt într-o tigaie încinsă la maximum, iar rezultatul a fost spectaculos. Flacari înalte, fum,  panică - asta până când a apărut Chef Cătălin Scărlătescu în peisaj. Juratul a fost cel care salvat situaţia: a aruncat tigaia pe jos şi a stins focul.

"Esti ţăcănit? Pleacă de-aici! Nu pui nimic, niciodata intr-o tigaie încinsă!" i-a spus el concurentului.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici