Michael Douglas, activist pentru dezarmarea nucleară, premiat de UNICEF

Actorul Michael Douglas, recompensat cu două premii Oscar şi cunoscut activist pentru dezarmarea nucleară, a primit, marţi seară, din partea UNICEF distincţia Danny Kaye Humanitarian Peace Award.

99 afișări
Imaginea articolului Michael Douglas, activist pentru dezarmarea nucleară, premiat de UNICEF

Michael Douglas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american spune că principala cauză umanitară pe care el o susţine - dezarmarea nucleară - nu este un subiect care să genereze un val de emoţie în rândul celebrităţilor de la Hollywood şi că lipsa progresului din acest domeniu poate deveni uneori foarte frustrantă.

Michael Douglas, care este Mesager al Păcii pentru ONU încă din 1998, a fost premiat de UNICEF pentru persistenţa eforturilor depuse de-a lungul anilor.

"M-am născut în 1944, cu un an înainte de explozia primei bombe nucleare, şi sper să asist în timpul vieţii mele la eliminarea acestor arme", a declarat Michael Douglas la balul organizat de UNICEF marţi seară în Beverly Hills. Actorul american a fost însoţit de prietena sa din copilărie Dena Kaye, fiica regretatului actor de comedie Danny Kaye, primul ambasador al UNICEF.

Acesta a fost cel de-al doilea premiu primit de starul american, în vârstă de 69 de ani, în decurs de doar câteva zile. Duminică seară, Michael Douglas a câştigat Globul de Aur pentru interpretarea exuberantului pianist Liberace în drama de televiziune "Behind the Candelabra", produsă de HBO.

Michael Douglas, care a învins de curând cancerul şi sprijină câteva fundaţii care luptă contra acestei boli, spune că dezarmarea nucleară va rămâne principala cauză pentru care va milita şi în anii următori.

Actorul este de părere că vedetele de la Hollywood fac mult bine în zilele noastre prin sprijinirea unor cauze filantropice şi umanitare şi a citat munca depusă de Angelina Jolie în cadrul programelor de ajutorare a refugiaţilor, spunând că implicarea actriţei americane reprezintă un exemplu remarcabil.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul "Wall Street" (1988). Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum "Idilă pentru o piatră preţioasă" şi "Wonder Boys", însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Străzile din San Francisco", difuzat de postul ABC între anii 1972 şi 1976.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici