Mick Jagger, eternul "bad boy" din rockul britanic, a împlinit 70 de ani - GALERIE FOTO, VIDEO

Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones, a împlinit vineri vârsta de 70 de ani şi continuă să încânte publicul cu ocazia rarelor sale apariţii pe scenă, chiar dacă în ultima vreme nu a mai respectat cu fidelitate imaginea eternului "bad boy" din rockul britanic.

326 afișări
Imaginea articolului Mick Jagger, eternul "bad boy" din rockul britanic, a împlinit 70 de ani - GALERIE FOTO, VIDEO

Mick Jagger, eternul "bad boy" din rockul britanic, a împlinit 70 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Îmbrăcat în negru şi purtând jachete strălucitoare, Mick Jagger a dansat ca în vremurile bune, timp de peste două ore, pe 14 iulie, pe scena de la Hyde Park din Londra, în faţa unui public de 65.000 de persoane, total cucerit de muzica trupei The Rolling Stones.

Fără nicio ezitare, rockerul britanic a cântat unele dintre cele mai de succes piese din repertoriul trupei, precum "Jumpin' Jack Flash", "You Can't Always Get What You Want", "Satisfaction" şi "Sympathy For The Devil".

După acest concert din seria organizată pentru a celebra 50 de ani de carieră ai trupei The Rolling Stones, Mick Jagger a decis să îşi sărbătorească ziua de naştere, în avans, într-un club privat din Londra, alături de copiii săi şi de câţiva prieteni apropiaţi. Petrecerea, care s-a încheiat la ora locală 01.35, în condiţiile în care astfel de petreceri "ar fi durat mai multe zile, în anii lui de tinereţe", afirmă tabloidul Daily Mail.

Devenit odată cu trecerea anilor mai puţin petrecăreţ, Mick Jagger, fostul amant al cântăreţelor Marianne Faithfull şi Carla Bruni, tată a şapte copii cu patru femei diferite - cântăreaţa Marsha Hunt, manechinele Bianca Perez Morena, Jerry Hall şi Luciana Morad -, pare să se fi cuminţit pe plan sentimental. El trăieşte în cuplu de peste zece ani cu stilista L'Wren Scott, mai tânără cu 25 de ani decât el.

Dar, deşi vârsta nu-i mai permite excesele din tinereţe, ora pensionării nu pare un subiect de actualitate pentru Mick Jagger. Înainte de a cânta pentru prima dată la celebrul festival Glastonbury, pe 30 iunie, Mick Jagger le-a mărturisit miilor de spectatori prezenţi la concert: "Dacă este pentru prima dată când ne vedeţi în concert, atunci va trebui să reveniţi!".

Născut pe 26 iulie 1943, în oraşul Dartford din comitatul Kent, într-o familie din clasa de mijloc, Michael Jagger a intrat în 1961 la prestigioasa London School of Economics. Însă economia l-a plictisit foarte repede, tânărul Mick preferând ritmurile rythm'n blues ale lui Chuck Berry. Alături de prietenul său din copilărie Keith Richards, apoi cu Bill Wyman şi Charlie Watts, a înfiinţat trupa The Rolling Stones. Primul disc al acestora a apărut în 1963. Un an mai târziu, li se alătură chitaristul Brian Jones.

În 1965, albumul "Satisfaction" îi propulsează spre glorie şi spre un stil de viaţă plin de excese, care a cimentat legenda de "băieţi răi" ai rockului britanic, la antipozi faţă de membrii trupei The Beatles, care purtau cravată şi aveau maniere. În acelaşi an, Jagger, Wyman şi Jones au fost amendaţi şi au primit un avertisment pentru că au urinat pe zidul unui garaj. Doi ani mai târziu, cântăreţul cu aspect androgin a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru posesie de droguri. Pedeapsa a fost în cele din urmă suspendată.

The Rolling Stones lansează o altă piesă de mare succes, în 1981, intitulată "Start Me Up". Mick Jagger decide în acel moment să zboare pe propriile aripi, însă niciunul dintre cele patru albume solo ale sale nu a avut succesul scontat. Începând din 1988 revine în trupa The Rolling Stones, alături de care înregistrează albume noi şi efectuează mai multe turnee mondiale triumfale şi deosebit de profitabile. În paralel, Mick Jagger se bucură, cu un succes limitat, de profesia de actor. A impresionat mai ales cu personajul Turner, un star rock care trăieşte izolat, în filmul-cult "Performance" (1970).

Om de afaceri redutabil şi extrem de bogat (averea sa este estimată la 200 milioane de lire sterline, potrivit unui top al celor mai bogaţi britanici, alcătuit pe 2013 de Sunday Times), Mick Jagger s-a lansat şi în producţia cinematografică. A anunţat în acest an că doreşte să producă un film biografic despre cântăreţul James Brown. În 2003, Mick Jagger, care declarase în 1977 că "alături de regină, sunt ceea ce a dat mai bun Marea Britanie", a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a pentru servicii deosebite aduse industriei muzicale.

A fost o recunoaştere oficială paradoxală pentru acest anticonformist care a rămas neînţeles de multe persoane, inclusiv uneori de colegul său Keith Richards. Într-un interviu acordat pentru BBC, în iunie, care a luat oarecum forma unui bilanţ, Mick Jagger a vorbit despre toate acele lucruri pe care ar fi dorit să le facă în viaţă: politician, jurnalist, profesor sau dansator. "Însă nu sunt frustrat (...) Să fii un cântăreţ rock e un lucru puţin exigent din punct de vedere intelectual, iar eu am profitat la maximum", spunea Mick Jagger, care, începând de vineri, s-a alăturat în clubul rockerilor celebri şi septuagenari cântăreţului Paul McCartney, care a împlinit 70 de ani în 2012.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra, în 1962, este una dintre cele mai renumite formaţii rock din lume. Trupa este formată din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă. În 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi în România, pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici