Mii de oameni au sărbătorit intrarea în 2013 în stradă la Braşov şi Bistriţa - FOTO

Câteva mii de persoane au sărbătorit intrarea în 2013 în Piaţa Sfatului din Braşov, în pofida frigului, în timp ce în centrul municipiului Bistriţa s-au adunat pentru a petrece Revelionul peste 5.000 de oameni, care au asistat la concerte şi au putut urmări un foc de artificii.

309 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni au sărbătorit intrarea în 2013 în stradă la Braşov şi Bistriţa - FOTO

Mii de oameni au sărbătorit intrarea în 2013 în stradă şi la Braşov şi Bistriţa (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

La Braşov, câteva mii de persoane - localnici şi turişti - s-au adunat în Piaţa Sfatului, cu câteva ore înainte de miezul nopţii, cu paharele şi şampania pregătite să fie desfăcute la intrarea în 2013, în pofida temperaturilor scăzute.

Nu au lipsit nici petardele şi pocnitorile care, de altfel, sunt interzise la comercializare şi folosire neautorizată, însă au existat persoane care au folosit astfel de obiecte, chiar sub privirile poliţiştilor şi jandarmilor, care nu au intervenit.

Spectacolul din Piaţa Sfatului a început puţin după ora 22.00, cu un concert de muzică populară al Vetei Biriş. Apoi, de la 23.30, pe scenă a urcat formaţia Roşu şi Negru, iar pe muzica trupei a avut loc şi numărătoarea inversă care a marcat trecerea în noul an.

La miezul nopţii, a avut loc un spectacol de artificii care a durat 15 minute, iar în Piaţa Sfatului oamenii au făcut cercuri în jurul celor care lansau petarde şi pocnitori la sol.

Ulterior, atmosfera din Piaţa Sfatului a fost întreţinută de Anamaria Ferentz, Anda Adam şi braşovenii de la Trupa 6.

După terminarea spectacolului, participanţii au lăsat în urma lor, în Piaţa Sfatului, mormane de pahare, sticle sparte, confetti sau hârtii, iar muncitorii de la salubritate au început curăţenia în jurul orei 01.00.

De asemenea, turiştii din Poiana Braşov au avut parte de specacole cu artificii pe pârtie. Staţiunea a fost plină şi anul acesta, iar printre îmbrăţişări şi şampanie câţiva tineri şi-au cerut în căsătorie iubitele sub focul de artificii.

Şi la Bistriţa peste 5.000 de persoane au întâmpinat Anul Nou în stradă, pe pietonalul Liviu Rebreanu din oraş, unde Primăria a organizat un concert şi focuri de artificii.

Prima a urcat pe scenă Alina Toma, concurentă la prima ediţie a concursului "Vocea României", fiind acompaniată de True Band. Apoi, Doru Isăroiu, solist al trupei Parlament, a susţinut, la rândul său, un recital.

Aproape de miezul nopţii, pe scenă a urcat şi Vizi Imre, care a ocupat locul al doilea la ediţia a doua concursului "Vocea României", el fiind primit cu aplauze şi cereri de autografe.

Înainte de miezul nopţii, pe scenă a urcat şi primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu.

"Pietonalul este arhiplin, cred că sunt peste 5.000 de oameni care au venit să petreacă Revelionul. 2012 a fost un an dificil, dar frumos, cu realizări importante. Una dintre cele mai importante este turnul Bisericii Evanghelice, care arată aşa cum era şi acum 450 de ani. Vreau să vă mulţumesc că în 2012 aţi fost alături de mine şi de echipa cu care am administrat oraşul. E important ceea ce s-a realizat în municipiul nostru, suntem mândri de asta", a spus primarul.

Împreună cu cei trei solişti, primarul a numărat apoi secundele până în 2013, în timp ce pe o clădire din centru au fost proiectate lasere care reprezentau ultimele 60 de secunde ale anului. Alina Toma, Vizi Imre şi Doru Isăroiu au cântat împreună cu publicul "Mulţi ani trăiască", în timp ce pe cer au început jocurile de artificii.

Bistriţenii au putut vedea diverse imagini create de artificii: cascade de foc, candele romane, sori rotitori şi jerbe care au înconjurat turnul Bisericii Evanghelice.

După miezul nopţii, trupa Desperado a susţinut un concert.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici