Monica Bellucci va filma în Bosnia pentru o peliculă regizată de Emir Kusturica

Actriţa italiană Monica Bellucci va filma în Bosnia şi Herţegovina pentru următorul său proiect cinematografic, care va fi regizat de cineastul Emir Kusturica.

310 afișări
Imaginea articolului Monica Bellucci va filma în Bosnia pentru o peliculă regizată de Emir Kusturica

Monica Bellucci (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Monica Bellucci a mers în oraşul Banja Luka, unde, sâmbătă, s-a întâlnit cu Milorad Dodik, preşedintele Republicii Sârbe din Bosnia, una dintre cele două structuri politico-administrative ale ţării.

Ea s-a întâlnit şi cu cineastul Emir Kusturica, care va regiza următoarea peliculă în care va juca actriţa italiană, informează contactmusic.com.

Filmul în care va juca Bellucci are titlul "Love and War", iar filmările vor începe în mai, în oraşul Trebinje.

Monica Bellucci s-a născut în Città di Castello, din regiunea italiană Perugia, şi este considerată una dintre cele mai frumoase actriţe europene. Iniţial, ea a început o carieră în domeniul juridic, dar, în timp ce era studentă, a lucrat ca fotomodel. A debutat ca actriţă în 1990, în producţii de televiziune, iar la Hollywood a devenit cunoscută în 1992, cu rolul din filmul "Dracula" al lui Francis Ford Coppola. Rolul din "L'appartement" (1996) a propulsat-o ca star. A mai jucat în "Malena" (2000), "Suspect de crimă/ Under suspicion" (2000), "Frăţia lupilor/ Le Pacte des loups" (2001), dar şi în şocantul "Ireversibil/ Irreversible", de Gaspar Noe, alături de soţul său, actorul Vincent Cassel. Actriţa italiană a jucat şi alături de Rachel Weisz în filmul "The Whistleblower" şi alături de Nicholas Cage în SF-ul din 2010 "The Sorcerer's Apprentice". În unul dintre cele mai recente filme ale ei, lungmetrajul franţuzesc "That Summer", Bellucci şi-a uimit fanii, dezbrăcându-se în faţa camerei de filmat la doar câteva săptămâni după ce l-a născut pe cel de-al doilea copil, Léonie.

Emir Kusturica a primit prestigiosul Palme d'Or pentru peliculele "Tata în călătorie de serviciu" (1985) şi "Underground" (1995), dar şi premiul pentru regie pentru "Vremea ţiganilor" (1988). Filmul său de debut, "Do You Remember Dolly Bell?", a câştigat primul său mare premiu, Leul de Argint, la Veneţia. De asemenea, Kusturica are în palmares un debut american răsunător, "Arizona Dream" (1993), iar în 1998, el a câştigat Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneţia, cu "Pisică albă, pisică neagră/ Black Cat, White Cat", o scandaloasă comedie despre ţigani. Cel mai recent film al său, "Maradona by Kusturica", este un lungmetraj documentar, rod al mai multor întâlniri pe care cineastul le-a avut cu "Dumnezeul fotbalului" Diego Maradona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici