Nelson Mandela, confundat cu Morgan Freeman pe un panou, în India - FOTO

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, care a decedat pe 5 decembrie, a fost confundat cu actorul Morgan Freeman, al cărui chip a apărut pe un panou din India, pentru a omagia personalitatea liderului sud-afican.

308 afișări
Imaginea articolului Nelson Mandela, confundat cu Morgan Freeman pe un panou, în India - FOTO

Nelson Mandela, confundat cu Morgan Freeman pe un panou, în India - FOTO (Imagine: imgur.com)

Panoul în memoria lui Nelson Mandela a fost expus în oraşul indian Coimbatore, fiind plătit de un comerciant de haine local. Pe acest panou apărea o fotografie mărită a actorului Morgan Freeman, alături de imagini mai reduse ale Mahatmei Gandhi, maicii Tereza şi Martin Luther King Jr, conform huffingtonpost.com.

Panoul avea următorul text, în limba tamil: "Printre politicienii de astăzi, care nu se gândesc decât la următoarele alegeri, Nelson Mandela a fost un lider care s-a gândit la binele generaţiilor viitoare. S-a alăturat maicii Tereza, Mahatmei Gandhi şi lui Martin Luther King pe 5.12.13. Ne înclinăm în faţa lui, mândri că am trăit în aceeaşi vreme cu el şi îi apreciem mesajul de pace, non-violenţă şi sacrificiu. Fermierul doarme, dar seminţele pe care le-a plantat vor rămâne mereu vii".

Bărbatul care a finanţat panoul a spus că nu ştia nimic despre această eroare şi că îl va schimba.

"Îl vom înlocui cu fotografia corectă a lui Mandela", a declarat acesta presei.

Deşi greşeala poate părea incredibilă, de fapt, nu a fost singura. Publicaţia The Guardian a relatat că 8% dintre mesajele trimise pe Twitter după moartea lui Nelson Mandela erau legate de identitatea acestuia.

Confundarea lui Morgan Freeman cu Nelson Mandela ar putea fi explicată prin aceea că actorul american, în vârstă de 76 de ani, a jucat în filmul despre liderul sud-african "Invictus" (2009), regizat de Clint Eastwood.

Militantul antiapartheid şi fostul preşedinte al Africii de Sud Nelson Mandela, a decedat pe 5 decembrie, la vârsta de 95 de ani.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestaţia din "O fată de milioane/ Million Dollar Baby", de Clint Eastwood. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Strada/ Street Smart", "Şoferul Doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy", "Închisoarea Îngerilor/ The Shawshank Redemption" şi "Neînfrânt/ Invictus".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici