Nicu Constantin va fi înmormântat la Eforie Sud

Actorul Nicu Constantin, care a decedat marţi, va fi înmormântat sâmbătă, la Eforie Sud, după ce trupul său neînsufleţit va fi depus, joi, la Biserica Icoanei din Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

225 afișări
Imaginea articolului Nicu Constantin va fi înmormântat la Eforie Sud

Nicu Constantin va fi înmormântat la Eforie Sud (Imagine: Mediafax Foto)

Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus, joi, la Biserica Icoanei din Bucureşti, unde prietenii şi admiratorii îi pot aduce acestuia un ultim omagiu.

Nicu Constantin va fi înmormântat sâmbătă, în localitatea sa natală, Eforie Sud.

Actorul a decedat, marţi, la vârsta de 70 de ani, în urma unui stop cardiorespirator, el fiind internat timp de peste patru luni la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Capitală, pentru suferinţe pulmonare severe.

Nicu Constantin s-a născut pe 31 iulie 1939, în Eforie Sud, judeţul Constanţa.

A fost vedetă a Teatrului "Constantin Tănase" din Bucureşti, între 1960 şi 2000, unde a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii.

Nicu Constantin a scris texte pentru Teatrul "Constantin Tănase", instituţie la care a fost şi membru în consiliul de conducere.

Actorul a participat la peste 600 de emisiuni radio şi peste 300 de emisiuni de televiziune.

A scris şi scenarii pentru radio şi televiziune şi a colaborat cu mai multe publicaţii.

Video Stirileprotv.ro

De asemenea, şi-a povestit experienţa de viaţă în cartea autobiografică "Ochelarii miraculoşi" (2000).

A fost distins cu Ordinul Cultural, clasa I, medalii şi decoraţii pentru activitatea sa artistică, titlul de Societar la Teatrul Naţional de Operetă şi titlul de "Cetăţean de Onoare" al oraşului Eforie, în anul 2001.

Nicu Constantin a primit premiul special pentru teatru de revistă la Gala UNITER din 2005, dar şi premiul UNITER pentru întreaga activitate, în 2006.

A fost căsătorit cu Măndiţa Constantin, una dintre cele mai cunoscute voci ale Teatrului de Operetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici