Nik Wallenda a mers pe sârmă, la mare înălţime, deasupra circuitului automobilistic din Milwaukee

Acrobatul Nik Wallenda a încheiat cu succes, marţi, cea mai lungă "plimbare" pe sârmă din cariera sa, realizată la mare înălţime deasupra circuitului automobilistic Milwaukee Mile, în timpul Târgului de Stat din Wisconsin, un eveniment organizat anual în acest stat american, informează Reuters.

149 afișări
Imaginea articolului Nik Wallenda a mers pe sârmă, la mare înălţime, deasupra circuitului automobilistic din Milwaukee

Nik Wallenda a mers pe sârmă, la mare înălţime, deasupra circuitului automobilistic din Milwaukee (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a încheiat traversarea, acrobatul a salutat de la înălţime mulţimea de spectatori prezentă la eveniment, iar aceştia l-au recompensat cu numeroase ovaţii, a precizat un reprezentant al organizatorilor.

Nik Wallenda a avut nevoie de 33 de minute pentru a străbate distanţa de 475 de metri pe o sârmă din oţel, la o înălţime echivalentă cu aceea a unui bloc de 10 etaje, deasupra acelui circuit automobilistic.

Acrobatul american, autoproclamant "Regele sârmei de la mare înălţime", deţine mai multe recorduri mondiale, recunoscute de oficialii de la Guinness World Records.

În aprilie, Nik Wallenda a mers, fără dispozitive de siguranţă, pe o roată de observaţie din Florida, iar principala dificultate a cascadoriei sale a constat în faptul că ea a fost realizată în timp ce roata se afla în mişcare.

Nik Wallenda, membru al unei renumite familii de acrobaţi, a traversat pe sârmă Marele Canion din Statele Unite ale Americii şi Cascada Niagara.

În noiembrie 2014, el a traversat de două ori, pe sârmă, distanţa dintre doi zgârie-nori din Chicago, fără hamuri şi fără plasă de siguranţă. Acrobatul american a realizat a doua traversare fiind legat la ochi.

Străbunicul său, Karl Wallenda, a murit la vârsta de 73 de ani, în timp ce efectua o traversare pe sârmă, la mare înălţime, în Puerto Rico, în anul 1978.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici