Nunta de la Monaco: Albert al II-lea şi Charlene s-au căsătorit religios. Principesa a plâns - FOTO, VIDEO

Principele Albert al II-lea de Monaco şi sud-africana Charlene Wittstock s-au căsătorit religios sâmbătă, ceremonia fiind celebrată în Curtea de onoare a palatului princiar. Slujba religioasă a fost transmisă pe ecrane uriaşe amplasate în tot oraşul, iar la eveniment au participat 4.300 de invitaţi.

9635 afișări
Imaginea articolului Nunta de la Monaco: Albert al II-lea şi Charlene s-au căsătorit religios. Principesa a plâns - FOTO, VIDEO

Nunta de la Monaco: Albert al II-lea şi Charlene s-au căsătorit religios (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Principesa Charlene de Monaco a ales o rochie de mireasă din mătase ivorie, fără mâneci şi cu trenă lungă, cu broderii cu mii de cristale Swarovski şi perle, creaţie a lui Giorgio Armani.

Mireasa a avut părul prins în coc şi un voal lung pe cap. Ea a păşit spre altar precedată de şapte domnişoare de onoare.

La rândul său, prinţul Albert a purtat o uniformă crem, ţinuta clasică a gărzilor palatului din Monaco. Mânecile uniformei aveau brodate frunze de stejar şi de măslin, iar tunica era închisă cu butoni aurii, cu monogramă.

Mirele a purtat medalii care reprezintă Ordinul Sfântului Charles, Ordinul Grimaldi şi Legiunea de Onoare Franceză. Pe material mai era, de asemenea, brodată o rozetă ce reprezintă Coroana de Monaco.

Printre invitaţii care au participat la nunta princiară s-au numărat Principesa Margareta de România şi Principele Radu, Nadia Comâneci şi soţul ei, Bart Conner, Ilie Năstase şi Brigitte Sfăt, Naomi Campbell, Karl Lagerfeld, preşedintele Franţei Nicolas Sakozy, actorul Roger Moore.

Prinţul Albert şi principesa Charlene de Monaco şi-au rostit jurămintele, au spus "da" şi s-au sărutat în cadrul ceremoniei religioase.

Ceremonia, care a început la ora 17.00 (18.00, ora României), a fost oficiată de arhiepiscopul de Monaco, monseniorul Bernard Barsi.

După ce principii Albert şi Charlene şi-au rostit jurămintele, au spus "da" şi s-au sărutat, a fost interpretat un cântec sud-african, în onoarea ţării de origine a miresei.

Arhiepiscopul a binecuvântat cuplul princiar, care şi-a pecetluit din nou uniunea printr-un sărut.

La ora 20.00 a urmat dineul oficial şi balul, care s-au desfăşurat la Opera Garnier, pe terasele Operei.

Păşind pe un covor roşu, prinţii au părăsit curtea Palatului princiar, în aplauzele şi uralele invitaţilor care le aruncau flori albe în cale. Ei au urcat într-un automobil negru decapotabil în care au mers pe străzile oraşului salutând oamenii adunaţi să îi felicite.

Principesa Charlene şi-a depus buchetul de mireasă la biserica Saint Devote, unde cuplul a mers după ceremonia de la palat, şi a lăcrimat la intrarea în capelă, în timp ce corul cânta.

Ajuns la biserica Saint Devote, cuplul princiar a fost întâmpinat cu o cântare corală. Mireasa, care a avut o expresie serioasă în cea mai mare parte a ceremoniei religioase, ieşind însă zâmbitoare din palat în urma nunţii, a vărsat câteva lacrimi.

După ce au ascultat o rugăciune şi Charlene şi-a depus buchetul, prinţii au ieşit din biserică pentru un moment solemn, pe sunete de cimpoi - referire la originile irlandeze ale lui Albert.

Ei s-au sărutat apoi din nou şi au fost ovaţionaţi de mulţime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici