NUNTA REGALA 2018 | Turism şi suveniruri: Cele mai ciudate obiecte căutate/ Jurnaliştii se luptă pentru cele mai bune locuri

Stăzile din Windsor, unde are loc sâmbătă nunta dintre Prinţul Harry şi actriţa americană Meghan Markle, au început să se umple. Dar, înaintea turiştilor, au început să bată pentru cele mai bune locuri jurnaliştii din Statele Unite.

1576 afișări
Imaginea articolului NUNTA REGALA 2018 | Turism şi suveniruri: Cele mai ciudate obiecte căutate/ Jurnaliştii se luptă pentru cele mai bune locuri

NUNTA REGALA 2018 | Turism şi suveniruri: Cele mai ciudate obiecte căutate/ Jurnaliştii se luptă pentru cele mai bune locuri

Cu toate că firmele care monitorizează achiziţia de bilete de avion pentru Londra au afirmat că nu au sesizat mari diferenţe în zilele din preajma evenimentului, nunta Prinţului Harry cu actriţa Meghan Markle se pare că va creşte numărul de turişti veniţi mai ales din Stale Unite, Canada şi Australia.

Profitând de ocazia nupţială, atât în oraş cât şi pe Internet au apărut o puzderie de obiecte care comemorative, care mai degrabă haioase sau de-a dreptul kitsch, cum s-ar spune, pentru toate gusturile.

În topurile celor mai ciudate obiecte sunt:

- Carte de benzi desenate cu povestea de dragoste a celor doi.

- Costume de baie de damă în pereche, fiecare având imprimat chipul uriaş al lui Harry sau al viitoarei sale soţii.

- O companie care se numeşte Bijuteriile Coroanei a scos pe piaţă prezervative cu sloganul "O să vină prinţul tău”, cutia fiind decorată cu imaginea celor doi miri.

- Păpuşi care mai degrabă nu seamănă cu mirii.

- Un magazin din Windsor a anunţat o ofertă de cafele nunţiale, vândute cu portrete ale cuplului în spumă de lapte.

Desigur, nu lipsesc nici acum accesoriile obişnuite în magazinele de suveniruri pentru o nuntă regală: măşti, căni, plicuri de ceai, pălării de hârtie cu chipurile mirilor. Cum mireasa este americancă, acestora li se adaugă şi şepcile de baseball.

O fundaţie din Windsor a pus în vânzare articole cu preţuri care pornesc de la 10 lire pentru un pachet de cărţi poştale şi ajung până la 5.000 de lire pentru o farfurie aniversară, banii strânşi fiind destinaţi persoanelor fără adăpost din localitatea în care are loc nunta regală.

Windsor, oraşul din vestul Londrei în care se vor aduna nuntaşii, are numai 32.000 de locuitori. În ziua nunţii, pe străzi sunt aşteptaţi 100.000 de privitori dornici să surprindă cuplul celebru. Deja au fost montate ecrane, boxe, generatoare electrice şi, bineînţeles, toalete publice pentru a se evita momentele stânjenitoare.

Cu toate că sunt obişnuiţi cu turiştii pe tot parcursul anului, localnicii privesc uimiţi la echipele de televiziune din Statele Unite pentru a filma nunta conaţionalei lor. Aproape că nu mai găseşti trotuar din care să nu fi făcut loc de transmisie jurnalişti trimişi să relateze în direct pentru diferite emisiuni de peste ocean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici