Nunta regală în cifre: 5.500 de baraje rutiere şi 140 de tone de gunoi pe străzile Londrei

Nunta regală dintre William şi Kate a fost urmărită, vineri de milioane de oameni din 180 de ţări din întreaga lume. În cifre, evenimentul a adus 5.000 de poliţişti care au fost la datorie, 5.500 de baraje rutiere, 140 de tone de gunoi pe străzi, dar şi un tort din 1.700 de biscuiţi.

1004 afișări
Imaginea articolului Nunta regală în cifre: 5.500 de baraje rutiere şi 140 de tone de gunoi pe străzile Londrei

Nunta regală în cifre: 5.500 de baraje rutiere şi 140 de tone de gunoi pe străzile Londrei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În Marea Britanie audienţa maximă, pe BBC şi ITV a fost de 24 de milioane de persoane. Potrivit statisticilor naţionale, cererea de energie electrică a crescut, după ceremonia religioasă, fiind echivalentul unui milion de ceainice care fierb. Cererea de curent electric a variat, de-a lungul zilei, cu scăderi în timpul momentelor cheie - în special scena balconului, când cei doi tineri s-au sărutat de două ori.

Pe străzile Londrei au fost aproximativ un milion de oameni care au venit să vadă ceremonia. Peste 5.000 de poliţişti au asigurat ordinea publică şi au fost făcute 55 de aresturi în capitala britanic, relatează BBC.

130 de măturători au asigurat curăţarea zonei după ceremonie - au fost cu 100 mai mulţi decât de obicei. Aceştia au strâns aproximati 140 de tone de gunoi, inclusiv balegă de cal.

Rochia miresei a fost cel mai bine păstrat secret al zilei. Rochia din mătase ivoire, cu broderie manuală, a avut o trenă de 2,7 metri, mai scurtă decât trena de 7,6 metri a prinţesei Diana. Fiecare motiv brodat a fost cusut manual şi fiecare lucrător a trebuit să se spele pe mâini la fiecare 30 de minute, pentru a lăsa rochia fără pată.

În ţară au avut loc mii de petreceri stradale, deoarece ziua de vineri a fost una liberă pentru britanici. Au existat 5.500 de baraje rutiere pentru a controla mulţimea, cea mai mare cerere pentru acestea fiind în zona Hertfordshire - 298. În total, în timpul ceremoniei au fost arborate 120 de mile (193.121 de metri - n.r.) de steag, îndeajuns pentru a înconjura Westminster Abbey de 100 de ori.

Potrivit Tesco, vânzarea de vin şi şampanie a crescut semnificativ în această perioadă. Reprezentanţii Marks and Spencer au declarat că vânzarea de copane de pui s-a dublat, într-o săptămână, la un milion de bucăţi, iar petrecăreţii au cumpărat două milioane de cârnăciori.

Petrecerea a continuat la Buckingham toată ziua. Banchetul formal a avut 650 de participanţi care au avut la dispoziţie 10.000 de tartine preparate de 21 de bucătari. O a doua petrecere s-a terminat a doua zi, dimineaţa, şi a avut 300 de oaspeţi. Tradiţionalul tort de fructe, de la această petrecere a fost format din 17 torturi mai mici şi a fost decorat cu 900 de flori din zahăr. Un tort mai puţin tradiţional, cel din biscuiţi, a fost realizat special pentru William. Tortul a fost realizat din 1.700 de biscuiţi şi 17 kilograme de ciocolată.

Potrivit Daily Mail, nunta regală i-a făcut pe părinţii lui Catherine Middleton să cheltuiască nu mai puţin de 250.000 de lire sterline. Potrivit publicaţiei britanice, doar camerele închiriate la un hotel de lux de lângă Buckingham a costat 85. 000 de lire. Cerceii de diamant ai lui Kate au costat 15.000 de lire, în timp ce familia miresei a plătit 10.000 de lire pentru petrecerea de la Buckingham şi încă 25.000 de lire pentru două petreceri la hotel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici