O brăţară regală, vândută la Geneva. Cu ce preţ a fost achiziţionată

O brăţară realizată din perle şi diamante, care a aparţinut reginei Victoria Eugenie a Spaniei, a fost vândută la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, miercuri seară, la Geneva.

192 afișări
Imaginea articolului O brăţară regală, vândută la Geneva. Cu ce preţ a fost achiziţionată

O brăţară regală, vândută la Geneva. Cu ce preţ a fost achiziţionată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Brăţara a fost vândută cu 3,2 milioane de franci elveţieni (3,4 milioane de dolari). Preţul de vânzare a depăşit de peste două ori estimările specialiştilor.

Brăţara a fost pusă în vânzare de un membru al familiei regale spaniole, a cărui identitate nu a fost comunicată de reprezentanţii casei Sotheby's.

Ea a reprezentat punctul central al acestei licitaţii la care au fost scoase la vânzare aproximativ 600 de bijuterii.

Descrisă de casa Sotheby's ca o bijuterie "unică şi de o foarte mare importanţă", brăţara a fost confecţionată în anii 1920 şi seamănă cu o coardă de viţă-de-vie plină cu chiorchini de struguri, realizaţi din perle.

Primul ei proprietar a fost Victoria Eugenie, născută pe 24 octombrie 1887, în castelul Balmoral din Scoţia. Bunica ei a fost prinţesa Beatrice a Angliei, fiica cea mică a reginei Victoria şi a prinţului Albert. Victoria Eugenie s-a căsătorit în 1906 cu regele Alfonso al XIII-lea al Spaniei, cu care a avut şapte copii. Regina Victoria Eugenie a murit în 1969, la vârsta de 81 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici