O colecţie de peste 100 de fotografii cu Marilyn Monroe, scoasă la licitaţie - GALERIE FOTO

O colecţie de peste 100 de fotografii cu Marilyn Monroe, ce nu au fost niciodată prezentate în public, va fi scoasă la licitaţie de casa Julien's Auctions, la Los Angeles, în zilele de 31 martie şi 1 aprilie. Potrivit patronului acestei case de licitaţii, Darren Julien, cumpărătorii fotografiilor vor achiziţiona în acelaşi timp şi drepturile exclusive asupra acestora.

530 afișări
Imaginea articolului O colecţie de peste 100 de fotografii cu Marilyn Monroe, scoasă la licitaţie - GALERIE FOTO

O colecţie de peste 100 de fotografii cu Marilyn Monroe, scoasă la licitaţie (Imagine: julienslive.com)

Fotografiile provin din arhiva lui Allan "Whitey" Snyder, care a lucrat timp de 15 ani pentru actriţa americană în calitate de makeup artist, informează dailymail.co.uk.

Una dintre fotografii îl prezintă pe Snyder în timp ce o machia pe Monroe, surprinsă într-o ţinută sumară, pe platourile de filmare unde a fost turnat lungmetrajul "Let's Make Love", în 1960.

GALERIE FOTO

Va fi scos la vânzare şi un set de şase slide-uri color cu vedeta americană, realizate de Synder în 1957, în timpul filmărilor pentru "The Prince and the Showgirl".

Marilyn Monroe a jucat în acest film din 1957 alături de Laurence Olivier, care a fost în acelaşi timp regizorul şi producătorul filmului.

O altă fotografie, realizată de Andre de Dienes în 1953, o prezintă pe Monroe într-un costum de baie alb, pe o plajă.

Printre obiectele ce vor fi scoase la vânzare se află şi un model Tiffany de agrafă de prins bani, din aur de 14 carate, reprezentând un cadou al actriţei americane pentru Synder, dar şi o telegramă Western Union prin care Monroe îl anunţa pe Synder că a fost concediată de producătorii filmului "Something's Got to Give".

La aceeaşi licitaţie vor fi scoase la vânzare obiecte care au aparţinut şi altor vedete, precum Frank Sinatra, James Dean, Charlie Chaplin, Sammy Davis Jr. şi Whitney Houston.

Marilyn Monroe a murit în 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de somnifere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici