O expoziţie cu maşini rare aparţinând lui Ion Ţiriac, deschisă publicului, de vineri, în Otopeni

O expoziţie care prezintă o parte din colecţia personală de autovehicule şi motociclete a omului de afaceri Ion Ţiriac - Galeria Ţiriac Collection - va fi deschisă publicului, de vineri, în Otopeni, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

1986 afișări
Imaginea articolului O expoziţie cu maşini rare aparţinând lui Ion Ţiriac, deschisă publicului, de vineri, în Otopeni

O expoziţie cu maşini rare aparţinând lui Ion Ţiriac, deschisă publicului, de vineri, în Otopeni (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Expoziţia reuneşte peste 60 de modele impresionante de autovehicule şi motociclete, precum şi o cvadricicletă, produse începând cu anul 1899 şi până în prezent.

Vizitatorii vor regăsi peste 30 de mărci auto şi moto renumite, precum Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson şi Indian Scout.

Printre vedetele colecţiei se află un automobil Rolls Royce Phantom care i-a aparţinut lui Elton John, un Rolls Royce care i-a aparţinut ducesei deYork şi un Aston Martin similar cu cel condus de "agentul 007" în 1987.

Galeria, care are o suprafaţă de 2.200 de metri pătraţi şi va fi deschisă în Otopeni, pune la dispoziţia publicului şi informaţii utile despre istoria mărcilor şi modelelor auto expuse.

Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi români, spune că sursa de inspiraţie pentru această expoziţie este Muzeul Mercedes din Stuttgart.

Totul a pornit de la o mare pasiune a lui Ion Ţiriac pentru maşinile de epocă, iar în prezent omul de afaceri deţine peste 250 de autovehicule, mărci precum Rolls Royce, Bentley, Mercedes, Morgan şi Ferrari.

Dintre sutele de maşini şi motociclete pe care le deţine, preferă o motocicletă Harley Davidson din 1977, însă şi mai aproape de suflet are un automobil 600 Mercedes din anii 1960.

Nu îi place să vorbească despre cifre şi preţuri însă spune că, trecând peste orice sentiment, cel mai tare se mândreşte cu o colecţie unică de automobile Rolls Royce, care are şi o istorie în spate, incluzând "cele 6 Phantom-uri care s-au făcut până în anii '60, în special acel Phantom 4 - care există numai în 16 exemplare şi a fost vândut numai caselor regale - a aparţinut lui Aga Khan".

Expoziţia va prezenta 63 de astfel de bijuterii impresionante, iar, la fiecare trei luni, ea va fi extinsă cu alte mărci renumite de maşini, toate 100% funcţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici