O groapă uriaşă în centrul Bucureştiului: Prima pictură 3D pe asfalt din România - FOTO

Artistul german Manfred Stader a realizat prima pictură 3D pe asfalt din România, lucrarea - care prezintă o groapă traversată de o bârnă - fiind inaugurată duminică la intersecţia dintre bulevardul Regina Maria şi bulevardul Libertăţii din Capitală.

7014 afișări
Imaginea articolului O groapă uriaşă în centrul Bucureştiului: Prima pictură 3D pe asfalt din România - FOTO

O groapă uriaşă în centrul Bucureştiului: Prima pictură 3D pe asfalt din România

Artistul 3D Street Art Manfred Stader a îmbogăţit patrimoniul artistic al Capitalei, imaginând o groapă tridimensională, pe care a realizat-o la intersecţia dintre bulevardul Regina Maria şi bulevardul Libertăţii, la rondul Coşbuc, lângă Palatul Parlamentului. Pictura lui Stader este prima lucrare de acest gen instalată în aer liber în România.

"Pictura măsoară 3 x 5 metri şi este un simbol al optimismului, căci reprezintă o groapă traversată de o bârnă presărată cu bunătăţi", a declarat pictorul Manfred Stader, autorul lucrării.

Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, în care se află lucrarea, a vizitat şi el groapa, a traversat-o cu succes şi şi-a declarat intenţia de a-l invita pe Manfred Stader să vină în primăvara viitoare pentru a decora în stilul său o parte din viitorul orăşel al copiilor.

Manfred Stader este unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai curentului 3D Street Art. A început să facă primele lucrări pe pavaj la începutul anilor '80, pe când studia la faimoasa Städel Artschool din Frankfurt. A devenit recunoscut internaţional prin dobândirea titlului de Master Madonnaro la competiţia internaţională de pictură stradală de la Grazie di Curtatone, Italia. Cea mai populară formă a lucrărilor sale de street painting sunt proiectele interactive în cadrul cărora admiratorii se fotografiază sau se filmează în ipostaze în care relaţionează cu imaginea de pe pavaj.

Iniţiatorul proiectului artistic realizat de Manfred Stader în Bucureşti este reţeaua de magazine Profi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici