O petiţie care cere eliminarea lui Matt Damon din filmul "Ocean's 8" a strâns peste 17.000 de semnături. Actorul ar fi ”favorizat" comportamentul sexual al lui Harvey Weinstein

Matt Damon este subiectul unei petiţii online, peste 17.000 de persoane cerând eliminarea actorului american din filmul "Ocean's 8", din cauza unor remarci făcute de acesta în legătură cu abuzurile sexuale de la Hollywood, informează AFP.

2663 afișări
Imaginea articolului O petiţie care cere eliminarea lui Matt Damon din filmul "Ocean's 8" a strâns peste 17.000 de semnături. Actorul ar fi ”favorizat" comportamentul sexual al lui Harvey Weinstein

O petiţie pentru eliminarea lui Matt Damon din filmul "Ocean's 8" a strâns peste 17.000 de semnături

Prin această petiţie li se cere producătorilor seriei "Ocean's", George Clooney şi Steven Soderbergh, să elimine apariţia specială a lui Damon din acest nou film, programat pentru lansare în 2018 şi care are o distribuţie majoritar feminină - Cate Blanchett, Sandra Bullock, Anne Hathaway şi Helena Bonham Carter, printre altele.

Potrivit petiţiei, Damon "a favorizat" comportamentul sexual nepotrivit al producătorului de film Harvey Weinstein, încercând să blocheze un articol care urma să apară în The New York Times în 2004, ce detalia circumstanţele în care mogulul, aflat în prezent în dizgraţie, se folosea de poziţia sa pentru a hărţui şi molesta sexual femei.

Damon a încercat să nege acest lucru şi a susţinut că nu ştia nimic despre zvonurile care circulau despre Weinstein, care l-a ajutat pe actor să obţină statutul de star la Hollywood.

Actorul a mai fost criticat şi pentru că, săptămâna trecută, a declarat pentru emisiunea TV "ABC News" că există un întreg "spectru de comportamente" şi o "diferenţă între, ştiţi voi, a bate pe cineva uşurel pe fese şi a viola sau molesta un copil".

Ben Affleck, bunul său prieten, împreună cu care a câştigat un premiu Oscar, în 1997, pentru scenariul filmului "Good Will Hunting", şi fratele acestuia, Casey Affleck, au fost şi ei acuzaţi de comportamente sexuale nepotrivite în ultimele luni.

"Acest comportament este dezgustător. Matt Damon nu ar trebui să joace în acest film", se arată în petiţia online.

"Includerea lui Damon în distribuţie ar duce la trivializarea naturii serioase a acuzaţiilor făcute la adresa unor prădători sexuali ca Weinstein" şi "demonstrează o mare lipsă de respect" faţă de femeile care au făcut public acest lucru.

Damon, în vârstă de 47 de ani, absolvent al Universităţii Harvard, are patru fiice din cele două căsnicii ale sale.

"Ocean's 8", un spin off al francizei care a debutat cu "Ocean's 11", este programat pentru lansare în iunie 2018 şi prezintă o tentativă de jaf la una dintre cele mai strălucitoare gale anuale dedicate vedetelor, Met Gala din New York.

The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie, o anchetă despre comportamentul de "prădător sexual" al producătorului de cinema Harvey Weinstein. Peste o sută de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală şi viol. Trei anchete sunt în curs, deschise de autorităţile din Londra, New York şi Los Angeles. Între timp, Weinstein a fost înlăturat din rândul membrilor Academiei de film americane, Academiei de film britanice şi Sindicatului regizorilor americani.

În prezent, autorităţile investighează şi dacă producătorul de film nu a deturnat fonduri cu scopul de a păstra secrete faptele sale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici