O primă ediţie a romanului "The Hobbit", vândută pentru 186.000 de euro

O primă ediţie a romanului "The Hobbit", publicat de J. R. R. Tolkien, în 1937, cu o inscripţie în limba "elvish" scrisă de autor, a fost vândută la licitaţie, la Londra pentru suma de 137.000 de lire sterline (186.000 de euro).

107 afișări
Imaginea articolului O primă ediţie a romanului "The Hobbit", vândută pentru 186.000 de euro

O primă ediţie a romanului "The Hobbit", vândută pentru 186.000 de euro

Cea mai mare sumă obţinută anterior acestei vânzări pentru un volum "The Hobbit" a fost înregistrată în 2008. Atunci, o primă ediţie a romanului a fost vândută cu 60.000 de lire sterline (81.500 de euro), informează bbc.com.

Tolkien i-a dăruit cartea lui Katherine "Kitty" Kilbride, una dintre studentele sale de la Universitatea din Leeds, în anii 1920.

Casa Sotheby's s-a aşteptat ca această primă ediţie să fie vândută cu peste 70.000 de lire sterline (95.000 de euro), la licitaţia de cărţi pentru copii şi opere ilustrate care a avut loc joi.

Romanul "The Hobbit", publicat de J. R. R. Tolkien în 1937, a apărut în limba română la editura Rao, în 2012, cu titlul "Hobbitul".

Romanul prezintă aventurile lui Bilbo Baggins, un hobbit care se bucură de o viaţă confortabilă, lipsită de mari ambiţii şi care arareori face drumuri mai lungi decât cele până în cămara lui. Viaţa lui calmă este deranjată de apariţia vrăjitorului Gandalf şi a 13 gnomi. Aceştia vor să-l ia cu ei într-o aventură "într-acolo şi din nou înapoi", căci au un plan cum să fure comoara lui Smaug, un dragon uriaş şi extrem de periculos, se arată pe site-ul editurii Rao.

Romanul a beneficiat de o adaptare pentru marele ecran în regia lui Peter Jackson. Trilogia, formată din filmele "Hobbitul: O călătorie neaşteptată/ The Hobbit: An Unexpected Journey" (2012), "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug/ The Hobbit: The Desolation of Smaug" (2013) şi "Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies" (2014) a avut încasări de 2,93 de miliarde de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici