Obiecte care i-au aparţinut lui Serge Gainsbourg, scoase la licitaţie

Mai multe obiecte care i-au aparţinut cantautorului francez Serge Gainsbourg vor fi scoase la licitaţie pe 31 octombrie, în oraşul francez Nantes, informează contactmusic.com.

117 afișări
Imaginea articolului Obiecte care i-au aparţinut lui Serge Gainsbourg, scoase la licitaţie

Obiecte care i-au aparţinut lui Serge Gainsbourg, scoase la licitaţie (Imagine: Cristina Nichituş/Publimedia)

Dintre obiectele de colecţie fac parte fotografii şi cărţi care i-au aparţinut lui Serge Gainsbourg, precum şi o telegramă trimisă soţiei sale Jane Birkin.

Printre cele 100 de obiecte bizare scoase la licitaţie se numără chiştoace de ţigări fumate de cântăreţul francez şi unghiera care a aparţinut acestuia, estimată la suma de 105 dolari.

Anul trecut, nişte liste de cumpărături întocmite de artistul francez au fost vândute cu peste 9.750 de dolari.

Serge Gainsbourg, născut Lucien Ginsburg, pe 2 aprilie 1928, la Paris, a fost pictor, autor-compozitor-interpret, pianist, scenarist, regizor, scriitor, actor. De-a lungul carierei sale, el a abordat mai multe stiluri muzicale, a realizat mai multe filme şi videoclipuri şi a compus peste 40 de piese pentru coloane sonore. Pe lângă complexa operă artistică, Gainsbourg a fost celebru şi pentru viaţa personală tumultuoasă, având relaţii cu multe femei frumoase, de la Brigitte Bardot până la Jane Birkin - cu care a avut cel de-al treilea copil al său, actriţa Charlotte Gainsbourg. Gainsbourg a avut o influenţă uriaşă asupra unor artişti precum Taxi Girl, Renaud, Étienne Daho, Beck Hansen, Portishead, David Holmes.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Bonnie and Clyde" (cu Brigitte Bardot) şi "Je t'aime… moi non plus" (cu Jane Birkin).

A fost nominalizat de cinci ori la premiile César, obţinând un trofeu postum, în 1995, pentru muzica filmului "Élisa" de Jean Becker. În 1985 a devenit Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor.

Serge Gainsbourg a încetat din viaţă în 1991.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici