Pink Martini lansează o piesă în limba română, pentru a marca centenarul naşterii Mariei Tănase

Formaţia Pink Martini lansează, miercuri, un cover după piesa Mariei Tănase "Până când nu te iubeam", marcând astfel un secol de la naşterea "reginei" cântecului popular românesc.

554 afișări
Imaginea articolului Pink Martini lansează o piesă în limba română, pentru a marca centenarul naşterii Mariei Tănase

Pink Martini lansează o piesă în limba română, pentru a marca centenarul naşterii Mariei Tănase (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, formaţia Pink Martini - care va concerta la Sala Palatului din Bucureşti pe 15 octombrie - lansează marţi oficial cel de-al şaselea album din carieră, "Get Happy", o colaborare de senzaţie cu Meow Meow, Ari Shapiro, The Von Trapps şi alte nume sonore.

Una dintre cele mai elegante trupe live ale lumii, cum îi definea ziarul britanic The Times, componenţii Pink Martini sunt iremediabil îndrăgostiţi de România. O dovedesc numeroasele concerte în România şi integrarea unei piese româneşti în fabulosul lor repertoriu internaţional. Anul trecut, în Capitală, au cântat în premieră o piesă în limba română, în faţa unei săli arhipline. Era vorba despre coverul piesei "Până când nu te iubeam" a Mariei Tănase, culeasă de Anton Pann. "Cânt în 14 limbi, dar româna este una dintre cele mai frumoase limbi pe care am auzit-o", le-a spus atunci solista Storm Large celor peste 4.000 de fani prezenţi, care au aplaudat-o în picioare. Miercuri, în varianta sa de studio, această piesă de pe noul album "Get Happy" se lansează oficial pe eterul românesc.

Pink Martini a pregătit noul album din ianuarie 2012, când liderul orchestrei, Thomas Lauderdale, a înregistrat piesa lui Charlie Chaplin "Smile", alături de legendara actriţă Phyllis Diller. Produsul final conţine 16 melodii interpretate în limbile engleză, germană, chineză, spaniolă, japoneză, turcă, farsi şi română. Albumul este produs de Thomas Lauderdale şi îi mai are ca invitaţi pe Philippe Katerine, Meow Meow, Ari Shapiro, The Von Trapps şi Rufus Wainwright. Discul este distribuit exclusiv în România de A&A Records.

Pentru concertul din 15 octombrie - organizat de Events, parte a turneului de promovare pentru albumul "Get Happy" - accesul în Sala Palatului va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00.

Biletele sunt disponibile la preţurile de 240 de lei, 200 de lei, 170 de lei, 140 de lei şi 110 lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă. Biletele pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, şi prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi librăriile Cărtureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici