Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa Maria au vizitat salina de la Praid

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria au vizitat, sâmbătă la prânz, salina de la Praid, judeţul Harghita, şeful statului afirmând că a vrut să vadă mina de sare după ce a văzut, la televizor, un reportaj despre aceasta.

1331 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa Maria au vizitat salina de la Praid

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa Maria au vizitat salina de la Praid (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele a cumpărat bilete de câte 20 de lei pentru ca el şi soţia sa să coboare în salină, după care cei doi s-au îmbarcat în autobuzul special cu care se coboară în salină, alături de câteva zeci de persoane.

Şeful statului le-a povestit, în autobuz, ziariştilor că este prima dată când merge în salina de la Praid, dar că a mai fost într-o salină, din Cacica. El a spus că îşi dorea să viziteze salina întrucât a văzut, în urmă cu două săptămâni, un reportaj despre aceasta la televizor, dar şi pentru că a promis că se va întoarce în Harghita după Festivalul Sarmalelor din vară.

El a explicat că a profitat de ziua care i-a rămas liberă după întâlnirea de la combinatul Azomureş şi, fiind sâmbătă, şi-a invitat soţia să viziteze salina.

La intrarea în mina de sare, preşedintele a fost informat despre istoricul acesteia şi s-a întreţinut cu vizitatorii, după care s-a îndreptat spre zona parcului de distracţii din salină.

Ulterior, preşedintele a vizitat capela din salină, el şi soţia închinându-se la Sfânta Evanghelie, iar apoi s-a întreţinut cu preotul capelei şi autorităţi locale. Traian Băsescu a fost la un magazin de suveniruri de unde a cumpărat sare pentru calul cu care face echitaţie, aproape zilnic, Maria Băsescu.

Şeful statului s-a oprit apoi la o cramă, tot în salină, unde era organizată o expoziţie de vinuri româneşti, cârnaţi şi ceapă.

După ce a vizitat salina de la Praid, şeful statului a mers împreună cu soţia sa în vizită la pensiunea câştigorilor Festivalului Sarmalelor, desfăşurat în septembrie în această localitate. El a spus că a mers la această pensiune pentru a mânca sarmale, declarând presei că speră ca în meniu să existe acest fel de mâncare.

 

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, şi-au încheiat, sâmbătă după-amiaza, vizita în judeţele Mureş şi Harghita, aeronava la bordul căreia se afla cuplul prezidenţial decolând de pe Aeroportul Transilvania la ora 15.50, cu destinaţia Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici