Elena Băsescu, în prima ei zi de şcoală: "Ţin minte perfect acea zi şi mă gândesc cu emoţie la momentul când voi retrăi acele clipe" - FOTO

Elena Băsescu a postat pe contul de Facebook o fotografie în care apare alături de sora ei, Ioana Băsescu, în prima zi de şcoală.

2308 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu, în prima ei zi de şcoală: "Ţin minte perfect acea zi şi mă gândesc cu emoţie la momentul când voi retrăi acele clipe" - FOTO

Elena Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Proaspătă mămică, Elena Băsescu a postat pe pagina ei de Facebook o imagine din prima zi de şcoală, în care apare alături de sora ei mai mare, Ioana Băsescu, amândouă în uniforme, cu şosete şi bentiţe albe, aşa cum se purta la vremea respectivă.

Elena a scris pe site-ul ei că nu poate să nu şi-o imagineze pe fetiţa sa, Sofia Raisa, cum va merge la şcoală peste şapte ani şi că îşi doreşte ca sistemul de învăţământ să fie unul stabil, care să nu se schimbe de la an la an, în funcţie de cine este la putere.

Imaginea este însoţită de următorul mesaj:

"După mulţi ani, privesc din nou cu foarte mult interes începutul anului şcolar. Mă uit la fetiţa mea  şi nu pot să nu mi-o imaginez cum va arăta peste şapte ani, îmbrăcată în uniformă, cu ghiozdănelul pe umeri, alături de colegi şi de doamna învăţătoare. Ma gândesc în ce sală de clasă va învăţa, cât de încărcată şi de utilă va fi programa şcolară, cât de mult va trebui, ca părinţi, să suplinim şi să compensăm educaţia care i se oferă la şcoală, pentru că formarea unui copil se face şi acasă, nu numai într-o unitate de învăţământ.

Îmi doresc ca Sofia să înveţe într-un sistem care nu-şi  schimbă normele şi practicile de la an la an în funcţie de cine este la putere.

Vreau să existe o evaluare permanentă a muncii elevilor, nu doar examene care se transformă în adevărate momente de panică deopotrivă pentru cei mici şi părinţi. Şi îmi mai doresc ca toţi copiii din România să poată beneficia de măcar două mese din partea şcolii – poate e un sistem mai bun şi mai util de folosire a banilor pentru alocaţii.

Am regăsit cu drag o fotografie din prima mea zi de şcoală... alături de sora mea, Ioana, cel mai important sprijin al meu din acea zi. Ea mi-a explicat ca un om mare ce aveam de făcut, iar asta mi-a dat mult curaj.

Ţin minte perfect acea zi şi mă gândesc cu emoţie la momentul când voi retrăi acele clipe, dar din postura de mamă.

Le urez tuturor celor care s-au întors azi la şcoală, dar mai ales celor care păşesc pentru prima oară într-o sală de clasă, mult succes şi un an plin de reuşite!

Profesorilor le doresc să aibă un an mai bun, care să le aducă o răsplată mai bună a muncii pe care o fac!"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici