Video REPORTAJ VIDEO: Ce-i face fericiţi pe parlamentarii români? Ce spun Marko Bela, Radu Berceanu şi Ecaterina Andronescu - VIDEO

Cum definesc politicienii fericirea? După şocul întrebării şi o pauză de gândire, politicienii spun ce i-ar face pe ei fericiţi.

1090 afișări

"Niciodată nu m-am gândit să am o definiţie a fericirii", a arătat vicepremierul şi poetul Marko Bela.

Marko spune, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, că pentru el nu este suficientă armonia din familie, ci are nevoie şi de "împliniri profesionale", nu neapărat din politică, ci din beletristică.

"În general, fericirea presupune, după părerea mea, o armonie în primul rând în propria ta ambianţă, în familie, dar, pentru mine, nu este destul acest lucru. Trebuie să vă spun sincer, am nevoie de împliniri profesionale, nu neapărat în politică, ci de exemplu în menirea mea iniţială, literatura, beletristica", a precizat Marko Bela.

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu crede că fericirea este în interiorul fiecăruia.

"Cred că fericirea este, cum zicea Ileana Vulpescu în «Arta Conversaţiei», fericirea multă, puţină, cât este, este în noi. Nimeni nu ne-o poate da din exterior", a răspuns Ecaterina Andronescu la întrebarea MEDIAFAX.

Ea crede că fericirea este o stare pe care fiecare o construieşte.

"Este starea noastră, pe care ne-o construim singuri, prin ceea ce facem, prin modul în care suntem noi, ne arătăm celorlalţi şi ne recepţionează ceilalţi. De aceea, Ileana Vulpescu continuă şi spune: «Fericirea multă, puţină cât ne este dată, este în noi, nimeni nu ne-o poate da, alţii însă ne-o pot lua»", a adăugat Andronescu.

Deputatul Alina Gorghiu are o listă lungă cu lucrurile care ar face-o fericită.

"Aş fi fericită, dacă aş avea un mini-concediu. Mi-aş dori foarte mult să am timp să stau cu ai mei, cu părinţii mei. Atât de rar stau cu părinţii mei şi am impresia că pierd un timp pe care nu o să mai am ocazia să-l recuperez...", a precizat Gorghiu pentru MEDIAFAX.

Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu spune că în această vară, după multă vreme, nemaiavând funcţii în partid sau mandat de ministru, a avut "perioade foarte fericite".

"În vara asta, după foarte multă vreme, am avut perioade foarte fericite, pentru că nu mai aveam un soi de tensiune", a declarat Berceanu pentru MEDIAFAX.

(Material realizat de Emma Toader, ema@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici