Rita Moreno, premiată pentru întreaga carieră de Sindicatul actorilor americani

Actriţa Rita Moreno va primi un premiu pentru întreaga carieră la următoarea gală anuală organizată de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), eveniment care va avea loc în luna ianuarie, la Los Angeles.

124 afișări
Imaginea articolului Rita Moreno, premiată pentru întreaga carieră de Sindicatul actorilor americani

Rita Moreno (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rita Moreno, în vârstă de 81 de ani, este prezentă de aproape 70 de ani în industria de divertisment americană, în calitate de actriţă, cântăreaţă şi dansatoare, aceasta câştigând un premiu Oscar în 1962, la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul Anita din producţia "West Side Story".

Născută în Puerto Rico, Rita Moreno este singura artistă de origine hispanică recompensată cu toate cele patru trofee majore decernate în industria de divertisment americană - Emmy, Grammy, Oscar şi Tony. De-a lungul timpului, doar 11 persoane au reuşit această performanţă.

Rita Moreno va fi cea de-a 50-a artistă care va primi un trofeu pentru întreaga carieră din partea SAG-AFTRA.

SAG şi American Federation of Television and Radio Artists au fuzionat în 2012 şi au format SAG-AFTRA, cel mai mare sindicat din industria de divertisment americană, care reprezintă interesele a circa 165.000 de actori, dansatori, muzicieni şi angajaţi de televiziune.

Premiile decernate de acest sindicat reprezintă o recunoaştere a performanţelor obţinute în anul precedent în domeniul cinematografiei şi al televiziunii.

Gala SAG Awards 2014 va avea loc pe 18 ianuarie 2014 la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici