Rochii din "Pe aripile vântului", expuse în Texas, pentru a marca 75 de ani de la lansarea filmului

Legendarele rochii purtate de actriţa Vivien Leigh în "Pe aripile vântului" se vor afla printre cele 300 de obiecte din recuzita acestui film clasic care vor fi prezentate într-o expoziţie oficială, în Texas, pentru a marca 75 de ani de la lansarea lungmetrajului.

165 afișări
Imaginea articolului Rochii din "Pe aripile vântului", expuse în Texas, pentru a marca 75 de ani de la lansarea filmului

Rochii din "Pe aripile vântului", expuse în Texas, pentru a marca 75 de ani de la lansarea filmului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Expoziţia "The Making of Gone With the Wind" va fi vernisată la Harry Ransom Center din cadrul Universităţii Texas din oraşul Austin, în luna septembrie, informează contactmusic.com.

Printre obiectele expuse se vor afla rochii, costume, schiţe, afişe şi fotografii rare cu Vivien Leigh, Clark Gable şi Olivia De Haviland în timpul şedinţelor de machiaj.

Rochia verde confecţionată dintr-o draperie purtată de Vivien Leigh, interpreta personajului Scarlett O'Hara în acest film, va fi prezentată în public pentru prima dată în ultimii 25 de ani.

Colecţia provine din arhivele cineastului David O. Selznick, care a produs în 1939 acest film celebru.

Filmul "Pe aripile vântului" a fost recompensat în 1940 cu opt premii Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici