ROMÂNII AU TALENT: Grupul Speed Cubing a câştigat finala concursului - FOTO, VIDEO

Trupa Speed Cubing a câştigat finala celui de-al cincilea sezon al emisiunii "Românii au talent", difuzată vineri seară, în direct, la Pro TV, cei trei membri ai acestui grup primind şi marele premiu de 120.000 de euro, după ce au încântat juriul şi publicul cu un show de rezolvare a cubului Rubik.

5829 afișări
Imaginea articolului ROMÂNII AU TALENT: Grupul Speed Cubing a câştigat finala concursului - FOTO, VIDEO

ROMÂNII AU TALENT: 15 finalişti în lupta pentru premiul de 120.000 euro, vineri seară, la Pro TV

După un show în care cei 15 finalişti şi-au prezentat numerele, în urma voturilor telespectatorilor, pe primul loc la "Românii au talent" s-au clasat cei trei tineri din trupa Speed Cubing, Cristian Leana, Martin Fronescu şi Flavian Glonţ.

În marea finală a emisiunii, aceştia au prezentat un număr inedit de rezolvare a cubului Rubik, iar la final cei patru juraţi, Mihaela Rădulescu, Andra, Andi Moisescu şi Bebe Cotimanis, s-au ridicat în picioare şi şi-au exprimat admiraţia faţă de talentul acestora.

Cei trei tineri au rezolvat câte un cub Rubik, în timp ce erau legaţi la ochi. La finalul numărului lor, aceştia au pregătit şi o surpriză, respectiv au prezentat portretele prezentatorilor show-ului, Smiley şi Pavel Bartoş, pe care le-au realizat dintr-un singur strat de cuburi Rubik.

Andi Moisescu a spus că tatăl unuia dintre cei trei băieţi din trupa Speed Cubing este plecat la muncă, în străinătate. "Şi el nu este un golan. Atât", a spus Andi Moisescu, făcând referire la recentele afirmaţii controversate ale fostului ministru Ioan Rus.

"Cel mai frumos spectacol este cel al creierului uman. Suntem năuciţi de mintea voastră", le-a spus şi Mihaela Rădulescu celor trei băieţi din trupa Speed Cubing, după ce aceştia şi-au prezentat numărul pe scena finalei "Românii au talent".

După anunţarea câştigătorilor, cei trei membri ai Speed Cubing au început să plângă. "Vă mulţumim că ne-aţi votat", a spus Cristian Leana, în vârstă de 20 de ani.

"Dragi români, vă iubim enorm şi sunt mândru că sunt român", a spus Flavian Glonţ, în vârstă de 17 ani.

La rândul său, cel mai tânăr membru al Speed Cubing, Martin Fronescu, în vârstă de 12 ani, a spus: "Sunt foarte fericit. Este un moment extraordinar".

Pe următoarele două locuri în finala "Românii au talent" s-au situat, în ordine, dansatorul de breakdance Bogdan Bolohan şi trupa de dansatori The Beat.

În finala celui de-al cincilea sezon al show-ului "Românii au talent" a fost acordat şi un premiu de originalitate, în valoare de 10.000 de euro. În urma votului telespectatorilor, câştigătorul a fost Cosmin Cioca. Acesta a cucerit telespectatorii şi juriul interpretând "Badinerie", de Johann Sebastian Bach, într-o manieră inedită de beatbox şi flaut.

Cosmin Cioca a cucerit telespectatorii şi juriul interpretând "Badinerie", de Johann Sebastian Bach, într-o manieră inedită de beatbox şi flaut. El a fost desemnat câştigătorul premiului de originalitate în urma votului telespectatorilor show-ului "Românii au talent".

Vezi aici interpretarea lui Cosmin Cioca

"Vă mulţumesc şi vă iubesc pe toţi", a spus Cosmin Cioca după primirea premiului.

Viaţa muzicală a lui Cosmin Cioca a început în clasa a V-a, când părinţii lui au vrut să îl înscrie la şcoala de muzică din Drobeta-Turnu-Severin pentru a studia pianul. Nu a putut intra însă la clasa de pian din cauză că nu mai erau locuri libere, astfel Cosmin a început să studieze flautul, potrivit site-ului "Românii au talent".

Cosmin a mai participat la "Românii au talent", dar a revenit la sezonul din acest an pentru a demonstra că a ascultat sfaturile lui Andi Moisescu, unul dintre juraţii show-ului, şi că a învăţat foarte mult.

"Eu consider că dragostea mea pentru flaut se adevereşte datorită lui Dumnezeu. Flautul mi-a schimbat radical viaţa. Când am probleme cânt şi el mă consolează. Am început să fac beatbox pentru emisiunea 'Românii au talent', fiind sfătuit de Andi Moisescu, care a văzut în mine potenţial şi talent. Sunt conştient că flautul necesită mult timp de studiu. Toată copilăria flautul a fost prietenul meu", a explicat Cosmin Cioca.

La acest premiu pentru cel mai original talent al anului au concurat şi Funny jumpers, Concertino, Laura Vrânceanu şi Denis Bolborea.

În momentul difuzării acestei ştiri, finala celui de-al cincilea sezon al emisiunii "Românii au talent" este în curs de desfăşurare.

Pentru marele premiu, în valoare de 120.000 de euro, au concurat 15 finalişti: dansatoarele Oana Zara şi Alexandru Bordea, dansatorul de breakdance Bogdan Bolohan, trupa Kid-A, dansatoarea Yeva Shiyanova, dansatoarea Bianca Costiug, micuţa cântăreaţă Nicoleta Iancu, cântăreţul Ion Barbu, interpreta Carmen Cernea, cântăreţul Bogdan Dumitraşcu, cântăreţul Alexandru Moraru, trupa Concertino, grupul The Beat, magicianul Robert Tudor, Viorel Scînteie şi căţelul Bibi, grupul Speedcubing.

Cei 15 finalişti au pregătit momente de excepţie pentru vineri seară, cu care au sperat să cucerească publicul şi să câştige titlul de erou naţional şi marele premiu.

Cei şapte băieţi de la Brio Sonores, câştigătorii sezonului al patrulea "Românii au talent", au urcat pe scenă pentru a interpreta o piesă în premieră şi a fi alături de finaliştii acestui sezon. Trupa Holograf a întregit seara cu un moment spectaculos şi a cântat cea mai recentă melodie a grupului, "De câte ori să te iubesc".

Vineri seară, reprezentaţii de muzică clasică, pop, rock, folclor, breakdance, tribal fusion, dans contemporan, dans contemporan experimental, un număr de magie plin de mister, dresaj canin şi rezolvarea cubului rubik în timp record au creat un show memorabil, potrivit Pro TV.

Vineri, dansul a fost la loc de cinste şi a avut reprezentanţi care au făcut juraţii şi publicul să se ridice în picioare în etapele trecute ale competiţiei.

Oana Zara şi Alexandru Bordea au adus în finală un moment de dans contemporan extrem de sensibil, prin care au sugerat viaţa şi efemeritatea timpului.

Vezi aici dansul celor doi

Bogdan Bolohan a reprezentat prin mişcări spectaculoase de breakdance problemele cu care societatea se confruntă şi va arăta cum acestea apar încă din copilărie.

Cum a dansat Bogdan Bolohan

Trupa Kid-A a adus încă o dată pe scenă dansul contemporan experimental însoţit de elemente acrobatice dificile.

Dansul trupei Kid-A

Yeva Shiyanova a dorit să spună o poveste în stilul caracteristic - printr-un dans senzual, care a beneficiat şi de o recuzită specială.

Povestea spusă de Yeva Shiyanova

Ineditul stil de dans tribal fusion a fost prezentat de Bianca Costiug, care a pregătit un scenariu complex pentru momentul ei, însoţit de machiaj şi costumaţii specifice.

Vezi aici prestaţia Biancăi

Cei cinci cântăreţi din finală au urcat pe scenă şi şi-au expus talentul în faţa publicului.

Micuţa Nicoleta Iancu a adus din nou folclorul la "Românii au talent", dar a introdus de data aceasta în reprezentaţia ei şi o melodie ritmată.

Reprezentaţia Nicoletei Iancu

Ion Barbu a schimbat în finală stilul muzical cu care şi-a obişnuit publicul şi a cântat operă.

Vezi aici cum a cântat Ion Barbu

Carmen Cernea a surprins cu un moment muzical de excepţie. Concurenta a îmbinat cu succes trei stiluri muzicale, care au electrizat.

Momentul muzical prezentat de Carmen Cernea

Şi Bogdan Dumitraşcu s-a pregătit intens pentru marea finala şi a cântat o melodie românească celebră.

Vezi aici ce melodie a ales Bogdan Dumitraşcu

Alexandru Moraru a interpretat o melodie cunoscută la chitară şi voce, dar a executat şi câteva mişcări de dans, care au completat întregul moment.

Interpretarea lui Alexandru Moraru

Muzica instrumentală a fost adusă pe scenă de trupa Concertino.

Cei nouă concurenţi au interpretat o melodie care a făcut scena să vibreze, iar întregul moment a fost susţinut de elemente grafice excepţionale, artificii şi fum.

Melodia prezentată de Concertino

De asemenea, puştii de la The Beat au adus rock-ul la "Românii au talent", dar au adăugat reprezentaţiei lor muzică "spaţială" şi de film.

Vezi cum au cântat puştii de la The Beat

Nici magia nu a lipsit din marea finală.

Robert Tudor a creat pentru această ocazie un număr plin de suspans, între viaţă şi moarte, dificil şi spectaculos.

Numărul prezentat de Robert Tudor

Viorel Scinteie şi căţelul Bibi au făcut o demonstraţie de dresaj canin şi au executat câteva exerciţii folosind obstacole, cercuri şi un tunel.

Demonstraţia de dresaj

Grupul Speedcubing a trecut la un alt nivel şi a arătat că imaginaţia umană nu are limite.

Membrii grupului au făcut un show din rezolvarea cubului Rubik şi au pregătit foarte multe surprize pentru juraţi, dar şi pentru Smiley şi Pavel Bartoş.

Surprizele grupului SpeedCubing

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici