Russell Crowe "a explorat" scientologia, dar nu a devenit membru al acestui cult religios

Actorul Russell Crowe a negat zvonurile potrivit cărora ar fi membru al cultului scientologic, precizând că a "explorat" această religie controversată, dar fără să devină un adept al ei, după ce s-a împrietenit cu starul hollywoodian Tom Cruise.

261 afișări
Imaginea articolului Russell Crowe "a explorat" scientologia, dar nu a devenit membru al acestui cult religios

Russell Crowe "a explorat" scientologia, dar nu a devenit membru al acestui cult religios (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Recent, numele starului din filmul "Gladiator" a fost menţionat într-un articol despre celebrităţile care fac parte din anumite religii, publicat în presa americană după ce filmul "Going Clear: Scientology and the Prison of Belief" - care a criticat cultul scientologic şi felul în care liderii acestuia îi tratează pe membrii cultului - a fost difuzat în Statele Unite ale Americii, în luna martie, informează contactmusic.com.

Russell Crowe spune că efectuat anumite cercetări în legătură cu scientologia în urmă cu mai mulţi ani, din pură curiozitate, însă a ajuns la concluzia că această religie nu i se potriveşte.

"Încă din copilărie eram destul de interesat de religie. Când l-am cunoscut pe Tom Cruise, el era căsătorit cu Nicole Kidman (o compatrioată a starului australian, n.r.), am petrecut ceva timp împreună şi m-am gândit să aflu câteva ceva despre lucrurile care îl interesau pe Tom", a dezvăluit Russell Crowe într-un interviu publicat pe site-ul revistei People.

"Am găsit un film despre scientologie într-un magazin de casete video şi l-am vizionat. Nu conţinea prea multe informaţii. Am vorbit despre scientologie cu Tom şi mi s-a părut că el era cu adevărat un tip cool. Nu a încercat să-mi vândă o pereche de pantofi. Mi-a spus doar atât: «Dacă este o religie care te interesează, atunci urmeaz-o». Cred că asta e valabil pentru orice tip de religie, dacă ajungi să o cunoşti printr-o descoperire personală", a adăugat starul australian.

"Însă nu am acordat niciodată o importanţă prea mare vreunei religii. Nu am păşit niciodată pe uşa cultului scientologic", a spus Russell Crowe.

Russell Crowe, care s-a născut în Noua Zeelandă, dar a crescut în Australia, a câştigat, în 2001, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru prestaţia din "Gladiatorul", primind alte două nominalizări la premiile Academiei americane pentru rolurile din "Scandal în industria tutunului/ The Insider" (1999) şi "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind" (2001).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici