Scandalul fotografiilor topless ale ducesei de Cambridge: Directoarea revistei Closer, ameninţată cu moartea

Laurence Pieau, directoarea revistei franceze Closer, care a publicat un set de fotografii ce o prezintă pe prinţesa Catherine, soţia prinţului William, făcând plajă topless, a semnalat luni poliţiei franceze că a primit ameninţări cu moartea prin e-mail.

717 afișări
Imaginea articolului Scandalul fotografiilor topless ale ducesei de Cambridge: Directoarea revistei Closer, ameninţată cu moartea

Scandalul fotografiilor topless ale ducesei de Cambridge: Directoarea revistei Closer, ameninţată cu moartea (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Am primit peste 300 de e-mail-uri insultătoare, iar unele conţineau ameninţări cu moartea. O sesizare a fost depusă la poliţie pentru ca autorităţile să ia act de această situaţie, dar nicio plângere nu a fost depusă. Această chestiune a luat o amploare exagerată", a precizat într-un comunicat colectivul redacţional al revistei Closer.

În Franţa, este posibil să se depună la poliţie o sesizare, ce constă într-o simplă semnalare a faptelor, fără ca reclamantul să depună o plângere.

Printre cele 14 e-mail-uri adresate lui Laurence Pieau, considerate cele mai violente, există unul în care autorul său afirmă că directoarea revistei Closer "nu va mai trăi niciodată în linişte".

"În loc să atacăm cu arme de foc diverse obiective, vom îndrepta spre tine ceva mai puternic de atât", afirmă expeditorul unui alt e-mail.

Sesizată în regim de urgenţă de ducele şi ducesa de Cambridge, justiţia franceză a interzis revistei Closer să cedeze acele fotografii şi a solicitat grupului Mondadori, care editează revista, să predea cuplului princiar britanic toate imaginile şi suporturile digitale cu acestea, fapt ce a fost îndeplinit în ziua următoare sentinţei.

Dincolo de procedura civilă angajată în regim de urgenţă, o anchetă preliminară a fost, de asemenea, deschisă, după plângerea depusă în penal de cuplul princiar britanic, pentru atingere adusă vieţii private.

Revista Closer, specializată în postarea de informaţii despre celebrităţi, a publicat la jumătatea lunii septembrie un set de 15 fotografii, în care ducesa de Cambridge, aflată cu soţul ei într-o vacanţă privată în sudul Franţei, apare fără sutien, în timp ce se relaxa făcând plajă pe terasa unei proprietăţi private.

Sub titlul "Oh my God!", fotografiile în cauză îi prezintă pe Will şi Kate - a căror conduită, caracterizată prin naturaleţe şi discreţie după căsătoria lor din aprilie 2011, le-a adus milioane de fani în lumea întreagă - relaxându-se şi făcând plajă pe terasa unei proprietăţi private datând din secolul al XIX-lea, departe de ochii paparazzilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici