Soluţia revoluţionară de a răspândi verdeaţa în marile oraşe

Arhitecţii au găsit o modalitate revoluţionară de a răspândi verdeaţa în marile urbe, şi anume o "grădină cibernetică" care funcţionează în mod autonom şi poate găsi resurse proprii, scrie Descoperă.

3006 afișări
Imaginea articolului Soluţia revoluţionară de a răspândi verdeaţa în marile oraşe

Soluţia revoluţionară de a răspândi verdeaţa în marile oraşe (Imagine: Diana Zaharia/ Mediafax Foto)

Proiectul se numeşte "Hortcum machina, B ” şi a fost creat de William Victor Camilleri în parteneriat cu Danilo Sampaio de la Şcoala de Arhitectură Bartlett de la University College din Londra.

Dispozitivul modern foloseşte o serie de senzori de monitorizare electro-fiziologică a plantei, care, practic, îi conferă o formă primitivă de "inteligenţă".

"Nucleul său are 12 module de grădină, fiecare dintre acestea conţine specii native britanice orientate spre exterior care se pot extinde în formă liniară. Aceast mod de acţionare permite structurii să devină mobilă prin deplasarea centrului de gravitate. Inteligenţa dispozitivului constă în detecţia electro-fiziologică a stării individuale a plantelor, în controalele şi luarea deciziilor în ce priveşte orientarea structurii şi în mobilitatea acestuia", au declarat membrii echipei.

Cu alte cuvinte, grădina se poate rostogoli până când senzorii electro-chimici nu descoperă un mediu ideal pentru supravieţuirea plantelor, notează Descoperă.

"În viitorul apropiat vom avea tot mai dezvoltat contextul de autoturisme şi vehicule fără şofer, forme autonome de zbor şi alte forme de robotică inteligentă cu care vom construi un habitat comun. Hortum machina B este un cyber-grădinar urban", afirmă membrii echipei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici