Soţul lui Céline Dion a fost înmormântat, vineri, la Montreal, într-o ceremonie funerară grandioasă - VIDEO

Cântăreaţa Céline Dion şi-a luat rămas-bun de la soţul ei, René Angelil, care a decedat pe 14 ianuarie, într-o ceremonie funerară grandioasă, organizată, vineri, la Notre-Dame Basilica din Montreal, unde cei doi s-au căsătorit în urmă cu 21 de ani, potrivit cbsnews.com.

5568 afișări
Imaginea articolului Soţul lui Céline Dion a fost înmormântat, vineri, la Montreal, într-o ceremonie funerară grandioasă - VIDEO

Soţul lui Céline Dion a fost înmormântat, vineri, la Montreal, într-o ceremonie funerară grandioasă - VIDEO

După decesul lui René Angélil, prim-ministrul din Québec, Philippe Couillard, a oferit familiei îndoliate unul dintre cele mai înalte onoruri oficiale ale provinciei canadiene. În Québec, funeraliile naţionale reprezintă al doilea tip de funeralii ca grad de importanţă după funeraliile de stat, care sunt rezervate foştilor prim-miniştri.

Astfel, René Angélil a fost înmormânatat, vineri, la Montreal, într-o ceremonie grandioasă, care a fost transmisă în direct, la TV şi online, şi la care au participat, pe lângă familia sa, aproximativ 700 de persoane, inclusiv oameni politici canadieni.

Céline Dion, foarte îndurerată, dar în acelaşi timp foarte elegantă, purtând o rochie şi un voal negre, a fost însoţită la funerarii de cei trei copii ai săi - René Charles, în vârstă de 14 ani, şi gemenii Eddy şi Nelson, în vârstă de cinci ani. Alături de cântăreaţă a fost şi mama acesteia, Therese.

Ceremonia a fost bine orchestrată, astfel cântăreaţa şi familia sa au sosit la biserica catolică unde au avut loc funerariile în timp ce în fundal se auzea melodia sa "Trois heures vingt", potrivit Reuters.

René-Charles, fiul în vârstă de 14 ani al cuplului Céline Dion - René Angelil, a fost creştinat în aceeaşi biserică şi a susţinut un discurs emoţionant la ceremonia funerară a tatălui său. "Am fost norocos să mă nasc într-o familie în care există atât de multă iubire... Te iubesc, tata", a spus acesta.

Patrick Angelil, un alt fiu al lui René Angelil, dintr-o relaţie anterioară, i-a adus la rândul său un tribut tatălui său.

După ceremonia funerară, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui René Angelil a fost înmormântat în cimitirul Notre-Dame-des-Neiges din Montreal.

René Angélil a murit la vârsta de 74 de ani, în reşedinţa sa din Las Vegas, "după o lungă şi curajoasă luptă cu cancerul", după cum au anunţat reprezentanţii acestuia.

Într-un interviu din august 2015, Céline Dion a dezvăluit faptul că soţul ei, René Angélil, doreşte să îşi petreacă ultimele clipe din viaţă alături de ea şi să moară în braţele sale.

Céline Dion şi René Angélil, care a fost şi managerul şi mentorul cântăreţei, s-au căsătorit în 1994. Ei au avut împreună trei copii - René Charles, în vârstă de 14 ani, şi gemenii Eddy şi Nelson, în vârstă de cinci ani. Angélil a mai avut trei copii dintr-o relaţie anterioară, respectiv pe Anne-Marie, Patrick şi Jean-Pierre.

Céline Dion s-a născut pe 30 martie 1968, în Canada, într-o familie melomană cu 14 copii. Cântăreaţa a cucerit, pe rând, Quebecul, Franţa şi, în cele din urmă, Statele Unite. În cei peste 25 de ani de carieră, Céline Dion a primit numeroase premii muzicale şi a vândut peste 200 de milioane de albume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici