Ştiai că cineva îţi seamănă perfect? Portrete extraordinare cu oameni care seamănă, fără să fie rude - FOTO, VIDEO

Un fotograf canadian a realizat o serie de portrete cu oameni care nu se cunosc şi între care nu există legături de sânge, dar ale căror fizionomii sunt atât de asemănătoare încât par să fie gemeni.

8951 afișări
Imaginea articolului Ştiai că cineva îţi seamănă perfect? Portrete extraordinare cu oameni care seamănă, fără să fie rude - FOTO, VIDEO

Ştiai că cineva îţi seamănă perfect? Portrete extraordinare cu oameni care seamănă, fără să fie rude - FOTO, VIDEO (Imagine: www.amberarchive.com)

Ceea ce la prima vedere ar putea părea un set de portrete cu gemeni înfăţişează, de fapt, perechi de persoane care doar prezintă o asemănare izbitoare a trăsăturilor faciale fără să aibă vreo legătură de rudenie, scrie Daily Mail.

Francois Brunelle, în vârstă de 62 de ani, trăieşte în Quebec şi a studiat chipul uman de când şi-a început cariera de fotograf, la 18 ani. Colecţia lui, intitulată "Nu sunt o sosie!", cuprinde portrete de câte două persoane, de provenienţă din America de Nord şi din Europa, care nu sunt înrudite, dar care surpind prin asemănarea aproape identică.

Potrivit fotografului, protretele îi permit să exploreze relaţia tainică dintre subiecţi şi felul în care îşi abordează înfăţişările remarcabil de similare.

"Am descoperit primii mei subiecţi pur şi simplu printre oamenii despre care ştiam că seamănă între ei. Apoi, pe măsură ce proiectul meu a fost mediatizat, din ce în ce mai mulţi oameni s-au oferit să participe", a povestit Brunelle pentru Daily Mail.

Francois Brunelle continuă să caute persoane dornice să ia parte la "Nu sunt o sosie!" şi îi invită pe cei care vor să fie fotografiaţi să îl contacteze înainte să termine proiectul anul viitor.

Mai multe fotografii pot fi vizualizate aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici