STUDIU. Câinii suferă dificultăţi emoţionale în adolescenţă precum oamenii, spun specialiştii

  • Câinii sunt mai puţin receptivi la comenzi în perioada adolescenţei
  • La fel precum oamenii când se află la pubertate, câinii pot deveni uşor confuzi şi suferă crize emoţionale
  • Descoperirea este o nouă etapă, spun specialiştii, spre o mai bună înţelegere a psihologiei canine
3289 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Câinii suferă dificultăţi emoţionale în adolescenţă precum oamenii, spun specialiştii

Sursa foto: profimedia

Cercetările făcute pe câini au scos în evidenţă faptul că animalele răspund mai greu la comenzi în perioada adolescenţei. Paralela făcută dintre cel mai bun prieten al omului şi adolescenţi oferă noi perspective pentru o mai bună înţelegere a psihologiei canine.

La fel ca oamenii în adolescenţă, şi câinii pot suferi crize emoţionale. La pubertate, relaţia cu părinţii devine uşor nesigură iar adolescenţii intră deseori în conflict cu adulţii. Aceaşi constatare se pare că se aplică şi în cazul căţeluşilor: devin mai puţin receptivi la comenzi şi sfidează pe stăpâni. Specialiştii afirmă că astfel de comportamente sunt normale, pentru că în creier se produc schimbări din cauza hormonilor.

Aşa se explică cum majoritatea deţinătorilor de patrupede când se lovesc de problemele pe care le întâmpină din partea animăluţelor în perioada lor de adolescenţă se decid să-i ducă la adăpost. Studiile făcute pe ciobăneşti germani, goldeni retrieveri, labradori şi metişi au demonstrat că tranziţia de la adolescenţă la maturitate se face într-un interval de 6-9 luni.

Un căine în vârstă de 8 luni se află deja la adolescenţă şi poate fi mai puţin receptiv decât un pui, pentru că atunci începe să treacă prin etapele schimbării. Perioada de pubertate la câini este importantă pentru că la fel ca în cazul oamenilor, în acest interval se conturează trăsăturile de caracter pentru viitor.

Studiul sugerează că tiparele umane din adolescenţă nu sunt caracteristice doar oamenilor, mai nou, ele se regăsesc pentru aceeaşi perioadă a vieţii şi la câini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici