SUA aprobă primul vaccin din lume pentru combaterea declinului albinelor care produc miere

  • Statele Unite au aprobat utilizarea primului vaccin din lume pentru albinele melifere.
  • Acesta a fost conceput pentru a preveni mortalitatea cauzată de boala locii americane, o afecţiune bacteriană cunoscută pentru faptul că slăbeşte coloniile prin atacarea larvelor de albine.
1821 afișări
Imaginea articolului SUA aprobă primul vaccin din lume pentru combaterea declinului albinelor care produc miere

SUA aprobă primul vaccin din lume pentru combaterea declinului albinelor care produc miere

Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) a aprobat săptămâna aceasta o licenţă condiţionată pentru acest vaccin, potrivit firmei de biotehnologie care a stat la baza dezvoltării acestuia.
 
În calitate de polenizatori, albinele joacă un rol esenţial în multe aspecte ale ecosistemului.
 
Vaccinul ar putea servi drept "o descoperire importantă în protejarea albinelor", a declarat într-un comunicat Annette Kleiser, director executiv al Dalan Animal Health.
 
Acesta funcţionează prin introducerea unei versiuni inactive a bacteriei în jeleul regal cu care este hrănită regina, ale cărei larve capătă apoi imunitate, potrivit BBC.
 
Statele Unite au înregistrat reduceri anuale ale coloniilor de albine începând din 2006, potrivit USDA.
 
USDA spune că mai mulţi factori, uneori suprapuşi, ameninţă sănătatea albinelor, inclusiv paraziţii, dăunătorii şi bolile, precum şi un fenomen numit Colony Collapse Disorder, care apare atunci când albinele lucrătoare abandonează un stup şi lasă în urmă regina.
 
Polenizatorii, cum ar fi albinele, păsările şi liliecii, sunt responsabili pentru aproximativ o treime din producţia mondială de culturi, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură.
 
Boala locii americane reprezintă o provocare pentru apicultori, deoarece este foarte contagioasă şi nu are leac. Singura metodă de tratament presupune arderea coloniei de albine infectate împreună cu stupii şi echipamentul şi tratarea coloniilor din apropiere cu antibiotice.
 
Noul vaccin conţine o versiune inactivă a bacteriei care provoacă boala americană a locii americane, Paenibacillus larvae, potrivit Dalan Animal health.
 
Bacteria este încorporată în hrana cu lăptişor de matcă dată de albinele lucrătoare reginei, care apoi ingerează hrana şi păstrează o parte din vaccin în ovarele sale, potrivit firmei de biotehnologie, specializată în sănătatea şi imunologia insectelor.
 
Potrivit acesteia, acest lucru conferă larvelor de albine imunitate la boală atunci când eclozează şi reduce mortalitatea cauzată de boală.
 
Noul vaccin ar putea marca un "pas înainte interesant pentru apicultori", a declarat Trevor Tauzer, membru al consiliului de administraţie al Asociaţiei apicultorilor din statul California, într-o declaraţie.
 
Dacă putem preveni o infecţie în stupii noştri, putem evita tratamentele costisitoare şi ne putem concentra energia pe alte elemente importante pentru a ne menţine albinele sănătoase​", a spus el.
 
Dalan intenţionează să distribuie vaccinul "în mod limitat" către apicultorii comerciali şi a declarat că produsul va fi probabil disponibil pentru cumpărare în SUA în acest an.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici