Tillman, câinele celebru care făcea skateboard şi surfing, a murit la vârsta de 10 ani -VIDEO

Tillman, un exemplar din rasa buldog englez, care a stabilit, în 2009, un nou record mondial Guinness, devenind cel mai rapid câine pe o placă de skateboard, demonstrându-şi apoi aptitudinile acrobatice în numeroase videoclipuri, a murit la vîrsta de 10 ani, informează Reuters.

283 afișări
Imaginea articolului Tillman, câinele celebru care făcea skateboard şi surfing, a murit la vârsta de 10 ani -VIDEO

Tillman, câinele celebru care făcea skateboard şi surfing, a murit la vârsta de 10 ani -VIDEO (Imagine: Life with Dogs)

Tillman, care suferea de aritmie, a murit în noaptea de marţi spre miercuri, în Southern California, a anunţat, joi, stăpânul său, Ron Davis, în vârstă de 46 de ani.

Câinele devenise celebru după ce a apărut, în 2007, într-o înregistrare video publicată pe site-ul YouTube, care îl arăta în timp ce se plimba cu skateboardul într-o parcare aflată la mică distanţă de plajă.

Clipul a fost vizualizat de peste 20 milioane de ori pe YouTube şi a fost inclus într-una dintre primele reclame pe care compania Apple le-a lansat la primul ei model de telefon iPhone, pentru a demonstra extraordinarele abilităţi de redare video ale dispozitivului.

Tillman a apărut apoi şi în serialul de tip reality-show "Who Let the Dogs Out", produs şi difuzat de postul Hallmark.

În 2009, Tillman a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, devenind cel mai rapid câine pe un skateboard, după ce a străbătut distanţa de 100 de metri în 19,678 de secunde, la evenimentul "X Games" din Los Angeles.

Recordul său a fost doborât în 2013 de un alt câine, Jumpy, care a străbătut aceeaşi distanţă în 19,65 secunde.

Pe lângă skateboarding, Tilmman făcea cu plăcere surfing şi snowboarding şi avea scaunul său special în vehiculul 4x4 al stăpânului său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici