Top 10 tendinţe la New York Fashion Week: Culoarea vedetă şi accesoriile sezonului toamnă-iarnă 2018 / Carolina Herrera a spus adio podiumului de modă

New York Fashion Week, un eveniment care s-a încheiat miercuri, a inclus defilări ale unor creatori care şi-au anunţat retragerea, un gust pronunţat pentru rochii şi fuste lungi, precum şi ţinute office pentru femei puternice, într-o prezentare care a făcut aluzie la mişcarea #MeToo, transmite AFP.

1708 afișări
Imaginea articolului Top 10 tendinţe la New York Fashion Week: Culoarea vedetă şi accesoriile sezonului toamnă-iarnă 2018 / Carolina Herrera a spus adio podiumului de modă

Top 10 tendinţe la New York Fashion Week: Culoarea vedetă şi accesoriile sezonului toamnă-iarnă 2018 / Carolina Herrera a spus adio podiumului de modă

Joi, Săptămâna modei se mută la Londra, după care evenimentul va avea loc la Milano şi Paris, însă, după defilările de la New York, dedicate colecţiilor toamnă-iarnă 2018, specialiştii au făcut un top al tendinţelor de anul acesta.

Good Bye

Designerul Carolina Herrera, în vârstă de 79 de ani, a spus adio podiumului de modă, după patru decenii la conducerea propriei companii, cu o defilare la New York Fashion Week.

De asemenea, canadianul Jason Wu părăseşte casa de modă Hugo Boss pentru a se concentra asupra propriului brand.

Victoria Beckham şi Jenny Packham se mută la Londra în următorul sezon, pentru a celebra a zecea, respectiv a 30-a aniversare.

Back to black

Negrul a revenit pe podiumul de modă - mai ales pentru galele de premii din acest sezon, unde această culoare a fost folosită pe covorul roşu pentru a protesta faţă de hărţuirea sexuală la locul de muncă.

Colecţiile lui Michael Kors, Tom Ford, Tadashi Shoji şi Christian Siriano se numără printre cele care au inclus rochii negre, pantaloni negri, jachete negre etc.

Empower MeToo

Colecţia semnată de Alexander Wang a inclus ţinute pentru femei de carieră puternice, o combinaţie între "fata muncitoare" din anii 1980 şi look-ul Matrix din anii 1990. Decorul folosit pentru această defilare a constat în birouri-cutie, pe care era imprimat ironic textul "AWG" (Alexander Wang Group).

Defilarea s-a vrut a fi o aluzie la mişcarea #MeToo, apărută în urma scandalului Harvey Weinstein. Zeci de vedete de la Hollywood, printre care Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale şi Salma Hayek, Rose McGowan, Angelina Jolie, Rosanna Arquette, Asia Argento şi Cara Delevingne, l-au acuzat pe producătorul de film american de diverse forme de abuz, de la hărţuire sexuală la viol, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele lui Weinstein. Weinstein a negat acuzaţiile vehement, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Colecţia lui Prabal Gurung a fost inspirată de grupuri sociale celebre dominate de femei, precum Gulabi Gang din India şi tribul Mosuo din China.

De asemenea, opt modele au participat la un eveniment #MeToo, povestind propriile istorii despre modul în care au fost hărţuite sexual, pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme.

Suits you

Colecţia lui Tom Ford a inclus ţinute pentru superfemei - costume cu colanţi ori pantaloni şi aproape nicio fustă şi poşete imprimate cu textul "Pussy Power".

Ralph Lauren a promovat costumul cu pantaloni de culoare albă, o ţinută preferată a lui Hillary Clinton, a vedetelor care au participat la gala Grammy, precum şi a Melaniei Trump, soţia preşedintelui american.

Ţinute similare au prezentat Philipp Plein şi Marc Jacobs.

Modesty's a virtue

Specialiştii sunt de părere că ţinutele prezentate de Calvin Klein, cu fuste lungi, gulere înalte, trupuri îmbrăcate în haine largi, păr acoperit, ar fi foarte potrivite pentru femeile de religie iudaică şi musulmană.

Jenny Packham a venit cu rochii cu bretele accesorizate cu cape.

Rochiile de cocktail colorate ale lui Ralph Lauren au avut mâneci lungi şi gulere înalte.

Hear me roar

Ţinutele cu imprimeuri animalice au fost numeroase, de la costumele cu pantaloni ale lui Tom Ford, Christian Siriano şi Victoria Beckham la cele ale brandului de lux italian Bottega Veneta.

Woman for all seasons

Publicul acestui eveniment este format, de obicei, din persoane bogate, care călătoresc mult şi care poate nici nu locuiesc la New York, Paris sau în alt oraş unde este iarnă.

Motiv pentru care colecţii precum cele ale lui Tory Burch şi Victoria Beckham au prezentat ţinute în straturi, perfecte pentru cei care locuiesc în Orientul Îndepărtat.

Bottega Veneta a propus pantaloni scurţi pentru toamnă.

Belt up

Curelele au fost un element cheie şi chiar staruri ale unor defilări de modă, precum cele ale lui Adam Selman, Marc Jacobs şi Carolina Herrera.

Dreamer

Este un cuvânt foarte utilizat în prezent pentru a desemna copiii aduşi de părinţii lor în SUA, care, în prezent, sunt ameninţaţi cu deportarea, dacă Congresul american nu va ajunge la o decizie în ceea ce îi priveşte în curând.

Esteban Cortazar, născut în Columbia, care a revenit la New York după 12 ani petrecuţi la Paris şi ale cărui haine au fost purtate de Melania Trump, s-a autodefinit ca "Dreamer" în America.

"Dream" a fost unul dintre cele 50 de cuvinte alese de Raf Simons, de la casa Calvin Klein, pentru a defini America.

Outer space

Philipp Plein şi-a transportat oaspeţii într-un refugiu plin de zăpadă, cu nave spaţiale, roboţi de tip transformer şi mult argintiu.

Jenny Packham a adus pe podium rochii decorate cu mărgele în formă de lună şi stele, inspirate de cosmos.

Iar Calvin Klein a folosit mult argintiu pentru colecţia sa inspirată de lupta pentru cucerirea spaţială din anii 1960.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici