"Transformers: Exterminarea" şi "The Interview", printre filmele nominalizate la Zmeura de Aur - VIDEO

Filmele "Transformers: Exterminarea", "The Interview", "Urma scapă turma" şi "Sex Tape" se vor "bate" pentru titlul de cel mai prost film al anului 2014, la premiile Zmeura de Aur din februarie, potrivit unei liste cu potenţiali nominalizaţi publicate pe internet.

317 afișări
Imaginea articolului "Transformers: Exterminarea" şi "The Interview", printre filmele nominalizate la Zmeura de Aur - VIDEO

"Transformers: Exterminarea" şi "The Interview", printre filmele nominalizate la Zmeura de Aur-presă (Imagine: HEPTA)

Cu aproximativ două săptămâni înainte de anunţul oficial al nominalizărilor pentru premiile Zmeura de Aur (Golden Raspberry Awards), site-ul GoldDerby.com a publicat listele scurte cu posibilii nominalizaţi la categoriile cel mai prost film, cel mai prost remake, cel mai prost scenariu, cel mai prost cuplu sau distribuţie, cel mai prost regizor, cel mai prost actor şi cea mai proastă actriţă, în rol principal şi secundar, informează contactmusic.com.

Filmul "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction", are nouă nominalizări, inclusiv la categoriile cel mai prost film, cel mai prost regizor (Michael Bay), cel mai prost sequel (continuare a unui film, n.r.), cel mai prost scenariu şi cel mai prost actor în rol secundar şi cea mai proastă actriţă în rol secundar (Kelsey Grammer, Nicola Peltz şi Sophie Miles).

Pe locul al doilea privind numărul de nominalizări se află pelicula "Urma scapă turma/ A Million Ways to Die in the West", regizată de Seth MacFarlane. Filmul, care a fost prost primit de critici, are opt nominalizări la Zmeura de Aur, inclusiv la categoriile cel mai prost film, cel mai prost regizor şi cea mai proastă actriţă (Charlize Theron).

Filmele "Saving Christmas", "Sex Tape", "Legenda lui Hercule/ The Legend of Hercules" şi "A Haunted House 2" au câte şase nominalizări, potrivit listei publicate pe internet, în timp ce "Pompeii", "The Expendables 3: Eroi de sacrificiu" şi "Transcendence: Viaţă după moarte", în care joacă Johnny Depp, au câte cinci nominalizări.

Cameron Diaz se află pe lista cu potenţialele nominalizate la categoria cea mai proastă actriţă cu două filme, prin prestaţiile sale în filmele "Sex Tape" şi "Cealaltă femeie/ The Other Woman".

Diaz se află şi pe lista pentru cea mai proastă actriţă în rol secundar, pentru prestaţia din filmul "Annie".

Controversata comedie "The Interview", regizată de Seth Rogen, are patru nominalizări, inclusiv pentru cel mai prost film şi cel mai prost actor, cu doi candidaţi, Seth Rogen şi James Franco.

Celebra Jane Fonda ar putea primi un premiu Zmeura de Aur pentru rolul său de lesbiană bătrână din filmul "This is Where I Leave You", în timp ce Kelsey Grammer, Mel Gibson şi Arnold Schwarzenegger sunt pe lista pentru cel mai prost actor în rol secundar, pentru prestaţiile lor din filmul "The Expendables 3: Eroi de sacrificiu".

Anunţul oficial al nominalizărilor la premiile Zmeura de Aur va fi făcut pe 14 ianuarie, cu o zi înainte de anunţul nominalizărilor pentru premiile Oscar 2015.

Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câţiva dolari şi au formă de zmeură aurie, aşezată pe o rolă de film de 8 mm, au fost create în 1980, la iniţiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca "antidot" la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an cu gala premiilor Oscar.

Câştigătorii premiilor Zmeura de Aur sunt selectaţi de cei aproape 800 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care pot achiziţiona un statut de membru pentru a putea vota online pentru filmele nominalizate anual la aceste premii. Câştigătorii la opt din cele nouă categorii sunt votaţi de membri, iar la a noua categorie, pentru cel mai prost cuplu/distribuţie de pe marele ecran, câştigătorii sunt desemnaţi de cei peste 80.000 de votanţi de pe site-ul specializat în recenzii de film RottenTomatoes.com.

Premiaţii cu Zmeura de Aur vin rareori să îşi ridice premiile, o excepţie notabilă fiind Sandra Bullock, care a primit titlul de "cea mai proastă actriţă" în 2010, pentru "All About Steve", cu o zi înainte de a lua premiul Oscar pentru "Povestea unui campion/ The Blind Side".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici