Trupa Eagles of Death Metal, aflată în Bataclan în timpul atentatelor, va concerta din nou la Paris

Eagles of Death Metal, trupa al cărei concert a fost oprit în sala Bataclan din Paris de teroriştii islamişti care au comis atentatele din 13-14 noiembrie 2015, va susţine un spectacol simbolic în capitala Franţei, pe 16 februarie, potrivit publicaţiei Les InRocks.

147 afișări
Imaginea articolului Trupa Eagles of Death Metal, aflată în Bataclan în timpul atentatelor, va concerta din nou la Paris

Trupa Eagles of Death Metal, aflată în Bataclan în timpul atentatelor, va concerta din nou la Paris

Concertul reprezintă o nouă revenire a trupei în capitala Franţei după atentatele din Paris. Muzicienii au urcat pe scena AccorHotels Arena din Paris cu ocazia unui show susţinut de grupul U2, unde trupa californiană a cântat în faţa publicului numeros, care a umplut sala până la refuz, informeză Reuters.

Atacurile teroriste coordonate comise pe 13-14 noiembrie 2015 în Paris s-au soldat cu 130 de morţi. Cele mai multe victime - 90 de morţi - s-au înregistrat în sala de spectacole Bataclan, unde avea loc concertul trupei Eagles of Death Metal.

Eagles of Death Metal, al cărei cofondator este Josh Homme, care este şi solistul trupei Queens of the Stone Age, a transmis că doreşte să fie prima formaţie care revine în sala Bataclan, după redeschiderea acesteia.

U2, care a oferit sprijin logistic pentru revenirea în Statele Unite a membrilor trupei Eagles of Death Metal, a negat informaţia potrivit căreia formaţia americană urma să apară pe scena concertului său de duminică. Atunci, Patti Smith a urcat pe scenă, la finalul primului dintre cele două concerte susţinute de grupul irlandez la AccorHotels Arena din Paris. De la înfiinţare, în 1976, formaţia irlandeză a câştigat 22 de premii Grammy şi a susţinut 20 de turnee mondiale. Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 - "The Joshua Tree" şi "Rattle and Hum".

Eagles of Death Metal a fost fondată în 1990, în Palm Desert, SUA, de Jesse Hughes (voce, chitară) şi Josh Homme (chitară, clape, lider al unei alte formaţii celebre, Queens of The Stone Age), membrii permanenţi ai trupei.

Trupa Eagles of Death Metal - care a lansat în luna octombrie cel mai recent album al său, "Zipper Down", este formată din şase muzicieni, iar aceştia au scăpat nevătămaţi în urma atacurilor de la Paris. Însă, un membru al staff-ului, Nick Alexander, merchandise manager al trupei, a fost ucis în atac.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici