Trupa Jane's Addiction va primi o stea pe Walk of Fame

Trupa americană Jane's Addiction va primi o stea pe Bulevardul Gloriei - Walk of Fame - din Hollywood.

63 afișări
Imaginea articolului Trupa Jane's Addiction va primi o stea pe Walk of Fame

Trupa Jane's Addiction va primi o stea pe Walk of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Steaua dedicată acestei formaţii rock va fi cea de-a 2.509-a de pe Walk of Fame din Los Angeles, informează contactmusic.com.

Perry Farrell şi colegii săi de trupă vor participa la ceremonia de dezvelire a stelei, pe Hollywood Boulevard, care va avea loc pe 30 octombrie.

Trupa Jane's Addiction are la bază rockul underground din Los Angeles-ul anilor 1980, distingându-se de celelalte trupe post-punk datorită apariţiei scenice androgine a solistului Perry Farrell şi a preferinţei pentru piesele melodioase. Grupul a lansat patru albume de studio şi a avut succes graţie unor piese precum "Been Caught Stealing" şi "Jane Says", intens difuzate la posturile de radio.

Însă fricţiunile dintre membrii trupei, alimentate de dependenţa lor de droguri, au făcut ca ultimul concert al trupei în componenţa originală să fie cel din Hawaii susţinut în 1991. Trupa s-a reunit în 1997, avându-l în componenţă pe Flea, basistul trupei Red Hot Chili Peppers, acesta fiind primul dintre muzicienii care l-au înlocuit pe Eric Avery.

Eric Avery a revenit în cele din urmă în Jane's Addiction, în 2008, pentru primul concert al grupului după turneul din 2003, însă această serie de concerte a fost întreruptă din cauza tensiunilor interne. Jane's Addiction a susţinut un turneu mondial în 2009, alături de Nine Inch Nails. În martie 2010, Eric Avery a părăsit din nou trupa Jane's Addiction, după turneul australian al formaţiei.

Cel mai recent album de studio al trupei americane se intitulează "The Great Escape Artist" şi a fost lansat în octombrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici