UIMITOR: Cum ucide "ţurţurele morţii" tot ce îi iese în cale - VIDEO

Un "ţurţure al morţii" a fost filmat în adâncurile unei mări din Antarctica, distrugând tot ce îi iese în cale.

14632 afișări
Imaginea articolului UIMITOR: Cum ucide "ţurţurele morţii" tot ce îi iese în cale - VIDEO

UIMITOR: Cum ucide "ţurţurele morţii" tot ce îi iese în cale

În timp ce se scufundă, apa din gheţari îngheaţă şi creează ţurţurele ucigaş, care a fost filmat de către o echipă BBC în apropierea arhipelagului Ross din Antarctica.

Atunci când ţurţurele atinge fundul mării, se formează o "pânză" de gheaţă, care distruge toate vietăţile care îi ies în cale. Fenomenul neobişnuit a fost filmat pentru prima dată de cameramanii Hugh Miller şi Doug Anderson pentru seria "Frozen Planet" de la BBC.

Fenomenul este provocat de apa din gheţari, care atunci când se scufundă este mai densă decât restul apei mării, şi formează ţurţuri.

"În timp ce exploram insula, unde ştiam că s-au petrecut trei sau patru astfel de fenomene, am dat peste un ţurţure care se forma", a declarat cameramanul Hugh Miller.

După ce au observat ţurţurele, cameramanii au notat temperaturile din acel moment şi s-au întors când s-au repetat condiţiile.

"A fost un fel de cursă contra timpului pentru că nimeni nu ştia cât de repede s-au format" a declarat Miller.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici