Un album al rapperului Drake, primul material discografic din 2015 vândut în peste 1 milion de copii

Albumul "If You're Reading This It's Too Late" al rapperului Drake a devenit primul material discografic din anul 2015 care s-a vândut în peste 1 milion de copii, informează hollywoodreporter.com.

93 afișări
Imaginea articolului Un album al rapperului Drake, primul material discografic din 2015 vândut în peste 1 milion de copii

Rapper-ul Drake (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit Nielsen Music, albumul rapperului Drake s-a vândut în aproximativ 8.000 de copii în săptămâna care s-a încheiat pe 9 august şi, graţie acestor vânzări, a ajuns la 1.007.000 de unităţi vândute în Statele Unite ale Americii.

"If You're Reading This It's Too Late" a fost lansat pe 12 februarie, printr-un joint venture al caselor de discuri Young Money, Cash Money şi Republic Records, şi a debutat pe primul loc în topul Billboard 200.

Un alt album a avut vânzări şi mai mari în 2015, dar este vorba de un material discografic lansat anul trecut. Materialul discografic "1989" al cântăreţei country-pop Taylor Swift s-a vândut în 1,4 milioane de unităţi pe piaţa americană în acest an şi, de la lansarea sa din 2014, a generat vânzări totale de peste 5,1 milioane de copii.

"If You're Reading This It's Too Late" este cel de-al patrulea album al rapperului Drake care s-a vândut în peste 1 milion de copii, după "Nothing Was the Same" (lansat în 2013, 1,72 milioane unităţi vândute), "Take Care" (lansat în 2011, 2,26 milioane de unităţi vândute) şi "Thank me Later" (lansat în 2010, 1,8 milioane de unităţi vândute).

La începutul acestui an, rapperul canadian Drake a devenit primul artist din ultimii 51 de ani care a reuşit să plaseze 14 cântece simultan în topul Billboard Hot 100, egalând astfel un record ce a fost stabilit de trupa britanică The Beatles în anul 1964.

Drake este un actor şi cântăreţ canadiano-american, care a fost sprijinit la începuturile carierei sale muzicale de rapperul Lil Wayne. Autor a patru albume de studio bine primite de criticii muzicali şi de public şi a multor colaborări cu alţi muzicieni de succes, precum Lil Wayne, Alicia Keys, Rihanna şi Nicki Minaj, Drake este singurul muzician, în afară de 50 Cent, ale cărui piese au ocupat, simultan, primele trei poziţii în topul Billboard Rap Songs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici