Un câine a învăţat peste 1000 de cuvinte, mai multe decât orice alt animal

Un câine rasa Border Collie a reuşit să înveţe 1022 de nume de jucării, după trei ani de exerciţii, susţin psihologii Alliston Reid şi John Pilley, conform dailymail.co.uk.

166 afișări
Imaginea articolului Un câine a învăţat peste 1000 de cuvinte, mai multe decât orice alt animal

Un câine a învăţat peste 1000 de cuvinte, mai multe decât orice alt animal (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Cercetătorii au încercat să-l înveţe pe Chaser, câinele lui John Pilley, denumiri pentru diferite jucării, cum ar fi frisbee, mingi, animale de pluş şi au fost uimiţi să descopere că animalul de companie a reuşit să le înveţe şi să le ţină minte pe toate.
Chaser a fost de asemenea capabil să le sorteze în funcţie de culoare şi formă, lucru învăţat de copii în jurul vârstei de trei ani.
"Am vrut să vedem dacă este o limită la numărul de cuvinte pe care le poate memora un câine şi dacă acesta poate înţelege sensul lor sau doar răspunde la comenzi legate de un anumit obiect, cum ar fi «Adu!» ", a spus profesorul Reid.
"Nu spunem că un câine poate învăţa limbajul asemenea unui copil, dar poate cu siguranţă reţine mult mai multe cuvinte decât se credea." a mai adăugat Alliston Reid
Experimentul, care a avut loc la Wofford College, Carolina, a implicat prezentarea jucăriilor una câte una şi repetarea numelui acestora pentru a accentua asocierea. Câinele era şi testat periodic din tot vocabularul.







Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici