Un desen rar de Henri Matisse, scos la licitaţie în Franţa

Unul dintre puţinele desene realizate de pictorul francez Henri Matisse, reprezentând portretul uneia dintre muzele artistului, Antoinette Arnould, va fi vândut la licitaţie, duminică, în oraşul francez Blois, au anunţat, miercuri, organizatorii evenimentului.

322 afișări
Imaginea articolului Un desen rar de Henri Matisse, scos la licitaţie în Franţa

Un desen rar de Henri Matisse, scos la licitaţie în Franţa (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Acest portret al lui Antoinette Arnould, unul dintre cele trei modele pe care pictorul le-a cunoscut în perioada în care a locuit la Nisa, în 1919-1920, a fost estimat de specialişti la un preţ cuprins în intervalul 12.000 - 20.000 de euro.

Foarte puţine desene de Henri Matisse sunt scoase la licitaţie, iar cel care va fi vândut duminică reprezintă prima operă de artă de acest tip ce va fi licitată în Franţa, a anunţat comisarul evenimentului, Marie-Edith Pousse-Cornet.

Acest desen în cerneală, având dimensiunile de 37 x 28 centimetri, se afla în podul proprietarului său actual, "o familie foarte simplă", care locuieşte în localitatea Sologne, a explicat Marie-Edith Pousse-Cornet.

"Actualul proprietar îl moştenise de la o mătuşă care a lucrat pentru pictor şi care a primit desenul în semn de mulţumire pentru serviciile sale", a explicat comisarul licitaţiei.

Desenul a fost trimis experţilor de la Archives Matisse, care l-au autentificat.

Licitaţia va avea loc duminică, la sediul Hôtel des Ventes din Blois.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici